اختصاص ۸۰ درصد كارهای نهضت سوادآموزی به زنان

اختصاص ۸۰ درصد كارهای نهضت سوادآموزی به زنان جوان بین: رئیس نهضت سوادآموزی در آیین تفاهم نامه همكاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و سازمان نهضت سواد آموزی از اختصاص 80 درصد كارهای نهضت سوادآموزی به زنان آگاهی داد.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، شاپور محمد زاده روز در مراسم امضای تفاهم نامه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با نهضت سوادآموزی در جهت آموزش بیش از ۱۵۰۰مربی سوادآموزی و تحت پوشش سواد قرار دادن بیش از ۱۵هزار بی سواد، اظهار نمود: سوادآموزی زنان از ۳۵، ۵درصد در دوره پیش از انقلاب به ۹۰درصد پس از انقلاب رسیده است. همین طور شکاف جنسیتی در سوادآموزی به ۲.۸درصد کاهش پیدا کرده است.
وی بابیان اینکه در گروه ۱۰تا ۴۰ساله، رشد باسوادی زنان و مردان به ۹۶درصد رسیده است، اظهار داشت: در استان هایی مانند تهران، مازندران، اصفهان و یزد نرخ باسوادی ۹۸درصدی را شاهد می باشیم. همین طور بهره هوشی پایین و وجود اتباع خارجی سبب شده آن دو درصد بی سواد بمانند.
محمد زاده افزود: از این ۹۶درصد، زنان ۹۵درصد جمعیت باسواد و مردان ۹۷، ۵درصد جمعیت را به خود اختصاص داده اند. ضمن اینکه برمبنای آخرین سرشماری ۹۵بر اساس خود اظهاری مردمی، ۲میلیون و ۶۵۰هزار نفر بی سواد در کشور وجود داشت که نزدیک به ۳۵۰هزار نفر اتباع بودند.
وی اظهار داشت: در استان سیستان و بلوچستان، ۸۲، ۵درصد باسواد وجود دارند که سعی کردیم علاوه بر بودجه معمول همه استانها، بودجه ویژه ای به این استان تعلق گیرد تا میزان سوادآموزی افزایش یابد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی بابیان اینکه ۱۰درصد از کارهای نهضت سوادآموزی به اتباع خارجی اختصاص دارد، تصریح کرد: هم اکنون ۳۳۲هزار اتباع خارجی تحت پوشش نهضت سوادآموزی هستند و درمجموع، ۸۳۰هزار اتباع خارجی توسط نهضت سوادآموزی باسواد شده اند.
محمد زاده با تاکید بر اینکه با این توافقنامه تلاش داریم حمایت بیشتری از سوادآموزی زنان و دختران داشته باشیم، اشاره کرد: چونکه سوادآموزی موجب توانمندسازی زنان روستایی و عشایری می شود، ضمن اینکه به توسعه مراکز یادگیری محلی هم توجه ویژه داریم تا به بهانه مهارت آموزی، زنان بی سواد را باسواد نماییم.
وی ادامه داد: در امتداد تعریف چهارم یونسکو که در تعریف سوادآموزی گفته است، سواد زمانی تحقق پیدا می کند که افراد با آموخته ها و دانش بتوانند تغییری در زندگی خود ایجاد کنند، با همکاری مراکز آموزش فنی و حرفه ای تلاش کردیم، آموزش صنایع دستی و حرفه به نوسوادان بیاموزیم.
محمد زاده اشاره کرد: در دوران کرونا و با آموزش های مهارتی در ۴۷۰مرکز تولید محلی که در روستاها قرار دارد، نزدیک به ۸۵۰هزار ماسک، گان و مواد ضدعفونی تولید شد؛ نقاطی که بیشترین آمار بیسوادی وجود دارد.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با اعلان اینکه در کار مشترک با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، بناداریم ۱۶هزار و ۵۰۰نفر از جمعیت بیسواد را تحت پوشش قرار دهیم، اظهار داشت: این امر در روستاها و مناطق عشایری ۱۴استان صورت خواهد گرفت که ۱۲هزار روستایی و ۴هزار و ۵۰۰نفر عشایری هستند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش، محمد زاده این نوید را هم داد که به دنبال این هستیم که علاوه بر اختتام دوره ابتدایی، نوسوادان را تا اختتام دوره متوسطه اول تحت پوشش قرار دهیم که با این امر، دانش آموزانی که در مقطع تحصیلی جامانده اند می توانند، در عرض ۶سال از نهضت مدرک دیپلم بگیرند.




منبع:

1399/05/10
23:20:37
5.0 / 5
2831
تگهای خبر: آموزش , خانواده , دانش آموزان , زنان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان