راهكار جلوگیری از بگومگوهای خانوادگی

راهكار جلوگیری از بگومگوهای خانوادگی فارس نوشت: اگر در حین گفتگو با همسرتان متوجه شدید، بحث دارد به دعوا تبدیل می شود، صحبتتان را قطع کنید، به خارج از اتاق بروید و اجازه دهید بعد ازاینکه همه کمی آرامتر شدید، به گفت وگوی باردیگر بپردازید.


محبت و علاقه همسران به یکدیگر در آیات و روایات مختلف از قرآن کریم و دیگر کتب آسمانی مشخص است که پایه ازدیاد ایمان به حساب می آید، ازاین رو زوجین برای تحکیم زندگی های زناشویی خود و صمیمت بیترشان می بایست تلاش کنند کدورت ها و مشاجرات و سردی های روابطشان کاسته شود تا خدایی نکرده کار به راه های باریک در زندگی نکشد و البته تعهد و احساسشان به هم روز به روز قوی تر شود. این را هم همه می دانند که مشاجره و مشکل در تمامی زندگی ها پیش می آید و امری طبیعی است اما آنچه طبیعی نیست نحوه مدیریت آن و برخورد با آن است که کدورت ها را امکان دارد بیشتر کند. محیط خانواده، نباید محیط قلدری و حاکمیت صرف یک زن یا یک مرد باشد بلکه می بایست حدود وظایف و مسؤولیت های هر یک از زوجین مشخص شود، تا اگر مشکلی پیش بیاید، قابل رفع باشد.
*قانون مشاجره در زندگی در هر زندگی زناشویی گاه پیش می آید که آدم ها نسبت به هم گرفتار کدورت، سوتفاهم یا مشکل می شوند نکته اصلی این است که در نظر داشته باشیم هنگام مشاجره، حتی 30 ثانیه تنفس و قطع بحث می تواند به همسران کمک نماید تا دکمه تنظیم مجدد را در مشاجره فشار دهند و بتوانند ادامه بحث را بدون خشم دنبال کنند. ازاین رو اگر در حین گفتگو متوجه شدید، بحث دارد به دعوا تبدیل می شود، صحبت تان را قطع کنید، به خارج از اتاق بروید و اجازه دهید پس از این که همه کمی آرامتر شدید به گفت وگوی باردیگر بپردازید. ازاین رو نگویید: «دست خودم نیست عصبانی میشم»، «از بچگی همین جوری بودم» یا «تقصیر اون بود که عصبانیم کرد» شما انتخاب می کنید که عصبانی شوید، چون یاد گرفته اید که هر چه بیشتر عصبانی شوید: دیگری بیشتر کوتاه می آید، زودتر ساکت می شود،
از خواسته اش دست برمی دارد و به حرفتان گوش می کند! در واقع شما زمان عصبانی شدن، با از دست دادن کنترل خود، کنترل دیگری را به دست می آورید و بدین سان فرمانروای مطلق شما هستید و اعضای خانواده تحت امر شما! با این استدلال تنها یک مشکل وجود دارد، آن هم این است که: تنها می مانید و جایگاه خویش را در قلب دیگری از دست می دهید، او به خاطر ترس از شما به حرفتان گوش می کند نه این که دوستتان داشته باشد.
در نهایت از مهمترین راهکارهایی که می تواند جلوی بحث و مشاجره های بیخود و بی جهت زوجین را بگیرد روزانه هم کلام شدن با یکدیگر و استفاده از عبارات محبت آمیز باید باشد به طوریکه جزو رفتارهای روزانه مان بشود. اگر به این کار عادت ندارید از 10 ثانیه شروع کنید، همدیگر با الفاظ زیبا صدا کنید و در اغوش بگیرید، روز بعد 20 ثانیه و... همینطور بطور قطع در طول روز همه همسران خستگی هایی دارند که می توان برای پرهیز از مشاجرات و بحث های خسته کننده با تماشای یک فیلم، ماساژ دادن و مهارت های ارتباطی به اصلاح روابط پرداخت حتی اگر زمان کمی داشته باشیم. نوازش کردن یکی از طریق های مهمی است که به فراموشی دلخوری ها کمک می نماید و بهترین داروی تقویت عشق است. در هر شرایطی می توانید دست های یکدیگر را بگیرید، خرید، خانه، مهمانی و هر جایی که دست هایتان به هم برسد، کافی است بخواهیم آن وقت معجزه را احساس خواهیم کرد. اما در نهایت شاید عده ای باشند که بگویند همسرمان وقتی عصبانی می شود، نمی توانیم او را کنترل نماییم. در این حالت تکنیک آینه را پیشنهاد میکنیم که یکی از این راهکارهای موثر است در این روش ما فقط نقش یک مشاهده گر که فعالانه گوش می دهد را باید ایفا نماییم. به بیان دیگر در این شیوه شما احساسات همسرتان را تایید میکنید بدون آنکه به آن چیزی اضافه یا کم کنید، با استفاده از این تکنیک به شریک زندگی تان این مساله را گوشزد می نماییم که او را درک می کنید. استفاده از تکنیک آینه جلوی تشدید عصبانیت را می گیرد. این در شرایطی است که اگر شروع نماییم به انتقاد کردن از همسر، او را تحریک کرده که بیشتر عصبی شود و در این حالت او موضع دفاعی می گیرد و دفاع کردن سبب می شود که فرد عصبانی از گذشته ها و خاطرات برخی مسائل ناخوشایند بیرون بکشد و باردیگر جر و بحث شدیدتر شود. 47231

1399/10/18
23:53:49
0.0 / 5
1604
تگهای خبر: خانواده , مهارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان