با برگزاری همایش یك روزه؛

ایران و لهستان روابط ۵۵۰ ساله خویش را گرامی داشتند

ایران و لهستان روابط ۵۵۰ ساله خویش را گرامی داشتند به گزارش جوان بین، همایش گرامیداشت پانصد و پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و لهستان یکشنبه ۲۰ خرداد در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار گردید.



به گزارش جوان بین به نقل از مهر، همایش گرامیداشت پانصد و پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و لهستان یکشنبه ۲۰ خرداد در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار گردید.
در آئین گشایش این همایش که در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با همکاری سفارت جمهوری لهستان در تهران، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، مؤسسه نگارستان اندیشه، کانون ایران شناسی دانشگاه تهران، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و انجمن ایرانی تاریخ برگزار شد، ابراهیم متقی ریاست دانشکده حقوق و علوم سیاسی با سخنانی در باب اهمیت ارتباط تاریخی بین دو کشور ایران و لهستان از گذشته تا امروز برنامه را شروع کرد.
سپس ماچئی فایوکوفسکی سفیر لهستان در ایران در رابطه با آن چه تاریخ به ما می آموزد سخن گفت و به نقاط عطف روابط ایران و لهستان و شباهت های این دو کشور اشاره نمود. سپس جمال کامیاب مدیرکل اروپای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمود حیدری مدیرکل شرق اروپا و مدیترانه وزارت امور خارجه پشت تریبون آمدند و در انتها الهام امین زاده معاون بین الملل دانشگاه تهران در رابطه با همکاریهای دانشگاه تهران با دانشگاه های لهستان و آمادگی توسعه روابط آکادمیک و علمی میان دو کشور صحبت کرد.

سپس حاضران به تماشای اسناد تاریخی پنج قرن رابطه میان ایران و لهستان پرداختند که در گالری کاظمی آشتیانی این دانشکده به نمایش درآمده بود.

نشست اول: اسناد، تاریخ و سیاست
در ادامه و بعد از استراحت حاضران، دو نشست تخصصی در تالار مرکز مطالعات عالی بین المللی همان دانشکده برگزار گردید. نشست اول ذیل عنوان اسناد، تاریخ و سیاست بود، که اداره آن توسط حبیب الله فاضلی دبیر علمی همایش انجام شد. این نشست از ساعت ۱۳: ۳۰ تا ۱۵ برقرار بود، که در آن رحیم نوربخش با مبحث اسنادی از روابط فرهنگی آموزشی ایران و لهستان، انور خالندی با عنوان سیاست همگرایی و واگرایی ایران در مقابل لهستان در دوره صفوی، الهام ملک زاده با مبحث روایت اسنادی کارنامه زندگی و فعالیتهای علمی آنانیاز زاجازکوفسکی ایران شناس لهستانی، گودرز رشتیانی با عنوان الکساندر خوچکوو برآمدن ایران شناسی فرهنگ گرا در اروپای صده نوزدهم، یعقوب خزایی با مبحث وضعیت آوارگان لهستانی در ایران دوران جنگ جهانی دوم بر بنیاد اسناد و مکاتبات سفارت انگلیس در تهران و در نهایت علیرضا دولتشاهی با مبحث نادر آراسته: معمار روابط ایران و لهستان به سخنرانی پرداختند.

نشست دوم: تعاملات فرهنگی، هنری و صنعتی
نشست دوم با مبحث تعاملات فرهنگی، هنری و صنعتی با مدیریت گودرز رشتیانی در همان سالن و از ساعت ۱۵: ۳۰ تا ۱۷ برگزار شد که البته با عنایت به پخش موسیقی و فیلم و پرسش و پاسخ حاضرین با هنرمندان کمی به درازا کشید. در این جلسه سمیه حمیدی با مبحث از ورشو تا پاریس؛ میراث علمی و ادبی آلبن دی بیبراشتاین کازیمیرسکی، زهیر صیامیان گرجی با عنوان ایران در آئینه لهستان: چشم اندازی از تاریخ نگاری ترجمه به آثار ترجمه شده متفکران لهستانی به فارسی، سمیه اکبری با مبحث نقش مهندسی تادئوش روشینسکی در شکل گیری نخستین دانشکده مهندسی نساجی ایران، بابک خضرایی با عنوان نقش وسیج آلبرت بوبوفسکی (علی اوفکی بِی ۱۶۱۰-۱۶۷۵ میلادی) در نت نویسی آثار موسیقیدانان ایرانی قرن هفدهم میلادی، محمد مقدم با مبحث حضور لهستانی ها در سینمای ایران: یادی از خسرو سینایی و مهدی نادری با عنوان رؤیای فراموش شده، روایت فیلمساز از مواجهه با سوژه مستند خود صحبت کردند. در انتهای سخنان خضرایی بخشی از موسیقی نواخته شده از روی نت نویسی های نمایش داده شده پخش گردید و در انتهای سخنان آقای نادری بخش کوتاهی از فیلم مستند ایشان به نمایش در آمد.

عرضه کتاب و مجلدی از خلاصه مقالات
در حاشیه این همایش خلاصه مقالات به صورت یک مجلد در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت و کتابهای نشر نگارستان اندیشه در حوزه لهستان با عناوین یادنامه شاعر ملی لهستان آدام میتسکیه ویچ، مادام لهستانی: روایتی از زندگی ماریا بایدان، اصفهان شهر کودکان لهستانی، ایران و لهستان: مناسبات فرهنگی و تمدنی و مجموعه شعر عکسی از یازده سپتامبر ارائه شد.


منبع:

1403/03/25
14:07:23
5.0 / 5
321
تگهای خبر: آموزش , دانشگاه , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان