نوروز؛

منتخبانی برای مطالعه در تعطیلات كرونایی

منتخبانی برای مطالعه در تعطیلات كرونایی انتخاب کتاب مناسب از بین میلیون ها عنوانی که چاپ شده و در دسترس قرار دارد، کار دشواری است، این مسئله مروجان کتابخوانی را تحت عناوین متفاوت راغب به گزینش و معرفی از بین این میلیون ها، برای راهنمایی حدودی مخاطبان خود کرده است، شورای بررسی کتاب کودک همچون این راغبان است.


به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، یکی از پرمخاطب ترین گونه ادبی نوشتاری داستان بخصوص برای کودکان و البته اکثریت بزرگسالان است. داستان ها نقشی مهم و حیاتی در رشد و پیشرفت کودکان دارند. کتاب هایی که می خوانند و شخصیت هایی که از راه ادبیات با آنها آشنا می شوند، می توانند به دوستانشان تبدیل شوند.
گروه بررسی شورای کتاب کودک همه ساله از میان آثار تالیفی و ترجمه در حوزه ادبیات داستانی کودک و نوجوان تعدادی را بعنوان برگزیده انتخاب می کند. گروه فرهنگی ایرنا تلاش دارد با معرفی بخشی از برگزیدگان سالهای ۹۸ تابحال ازسوی این گروه جهت مطالعه در روزهای کرونا و تعطیلات قرنطینه ای به سپری شدن بهینه اوقات فراغت کودکان کمک نماید.

عمو زالا


کتاب عمو زالا اثر پیام ابراهیمی، با تصویرگری مریم محمودی مقدم. از جانب شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، کتاب های پرنده آبی در ۲۸صفحه برای کودکان ۷ تا ۹ سال نوشته و انتشار یافته است.
کتاب مصور حاضر، داستانی تخیلی است که با زبانی ساده و روان برای گروه سنی (ب) نگاشته شده است. در این داستان زولو زرافه ای است که در شهر آدم ها در کنار یک خانواده آدم زندگی می کند. یک روز که از خواب بیدار می شود، تصمیم می گیرد که خانواده واقعی خویش را ببیند.


مهمان های ناخوانده



میهمان های ناخوانده اثر احمد اکبرپور با تصویرگری مهناز سلیمان نژاد و ویراستاری مژگان کلهر از جانب انتشارات فاطمی، کتاب های طوطی نشر یافته است.
این کتاب ۶۰ صفحه ای از مجموعه داستان های بی انتها برای کودکان ۷ تا ۹ سال نوشته شده است.
این کتاب روایتگر داستان پیرزنی غرغرو اما مهربان و میهمان های ناخوانده اش است؛ میهمان هایی که یکی از آنها یعنی گنجشک کوچولو حرف نمی زند و با این کارش پیرزن را عصبانی می کند. او آغاز به داد و فریاد می کند و گنجشک از خانه می رود. این که پس از آن چه اتفاقی می افتد سه حالت مختلف دارد که نویسنده نوشته و یک حالت دیگر که آنرا بر عهده ی خواننده اش گذاشته است.
از دیگر آثار احمدپور میتوان به شب به خیر فرمانده، واژه های نفهم، من نوکر بابا نیستم، امپراطور کلمات، سه سوت جادویی، قطار آن شب، به چاچالک سقوط کنید، کشک های خفن و... و غول و دوچرخه که آنرا با همکاری دخترش نوشته است، اشاره نمود. آثار او به دیگر زبان ها مانند انگلیسی و آلمانی و ایتالیایی و چینی و کره ای و... هم ترجمه شده است.


ادسون آرانتس دوناسیمنتو و خرگوش هیمالیایی اش



ادسون آرانتس دوناسیمنتو و خرگوش هیمالیایی اش اثر جمشید خانیان با ویراستاری محمدهادی قوی پیشه از جانب انتشارات فاطمی، کتاب طوطی در ۹۱ صفحه برای گروه سنی ۱۰ تا ۱۲سال به چاپ رسیده است.
جمشید خانیان از نویسندگان برجسته ادبیات کودکان ایران است که آثارش جایزه های بسیاری را از آن او کرده است. از آثار مطرح او میتوان به کتاب های طبقه هفتم غربی، عاشقانه های یونس در شکم ماهی، یک جعبه پیتزا برای ذوزنقه کباب شده و گفت وگوی جادوگر بزرگ با ملکه جزیره رنگ ها اشاره نمود.
کتاب ادسون آرانتس دوناسیمنتو و خرگوش هیمالیایی اش داستان نویسنده ای است که می خواهد داستانی واقعی از حادثه ای هولناک بنویسد. قراردادش را هم با ناشر بسته.
او می خواهد از واقعه ای بنویسد که در نوجوانی شاهدش بوده و پدر و مادرش را هم در آن از دست داده است. ماجرایی که البته صرفاً یک واقعه شخصی نیست و با تاریخ کشور پیوند دارد: حادثه آتش سوزی سینما رکس آبادان.
نویسنده به سبک و سیاق همیشگی کاغذ را جلوی رویش می گذارد و یک خط حلزونی روی آن می کشد. خطی که به وی در تمرکز و یافتن جزئیات دنیای داستانی اش کمک می نماید. البته نویسنده خوب می داند قصه اش را باید از کجا شروع کند، شخصیت های اصلی و فرعی کدام اند، مکان داستانش کجاست و چه جزییاتی دارد و در چه ساعت و زمانی رخ داده. او خودش شاهد ماجرا بوده و چون می خواهد داستانی واقعی بنویسد، فقط کافی ست به حافظه اش رجوع کند و آنها را روی کاغذ بیاورد: سال ۵۷ است؛ او به همراه خواهرش لیالی و دوست هایش زیته، ژان لویی و شملی که یک طناب بسته به پای قورباغه اش، در یک شب گرم نزدیک یک درخت بی عار پشت یک کلیسا در آبادان نشسته اند و فانتا می نوشند؛ یک کامیون ارتش هم با سربازهای خسته و تکیه داده به اسلحه های شان هم از روبروی شان می گذرد. او حتی با خودش قرار گذاشته که قصه اش با آواز یک خواننده عرب آغاز کند که صدایش از رادیوی یک خیاطی در سوی دیگر خیابان به گوش می رسد.
همه چیز به نظر خوب پیش می رود تا اینکه ناگهان چیزی از نقطه کانونی خط منحنی بیرون می پرد. نویسنده تلاش می کند تمرکزش را از دست ندهد و به کارش ادامه دهد. اما کمی بعد باردیگر آن چیز یا چیز دیگری از توی منحنی بیرون می پرد. نویسنده ابتدا گمان می کند که آن چیز گرد حتما همان قورباغه شملی داستانش است که حالا ایستاده کنار کتاب های سوارشده روی هم و گاهی تکان های ریزی می خورد. اما کم کم متوجه می شود که او یک انسان است. یک پسر سیاه سوخته مو فرفری که لهجه جنوبی دارد، فانتا می نوشد و سراغ خرگوش شکلاتی اش را از نویسنده می گیرد. سیاسمبویی با اسم عجیب و غریب ادسون آرانتس دوناسیمنتو که خودش را قهرمان داستان نویسنده می داند؛ قهرمانی که نویسنده نه از آن خبر داشته و نه قصدی هم بر وجودش. نویسنده حالا باید تلاش کند او را یک جوری دک کند تا بتواند برگردد سر نوشتن داستان واقعی اش. اما به نظر می آید به این راحتی ها نیست و حالا دیگر عوض کردن کاغذ و کشیدن خط های منحنی مکرر و تمرکز روی نقطه کانونی نمی تواند به او کمک نماید.
نویسنده کتاب برخلاف راوی و شخصیت اصلی رمانش که او هم یک نویسنده است، هم به تفاوت ساختاری و ذاتی حقیقت با داستان - و به بیان بهتر دنیای واقعی با دنیای داستانی- آگاهی دارد و هم «ناخودآگاه» را خوب می شناسد و از نقش و تأثیر پنهانی اش بر دنیای مقابلش که عینی و قابل لمس است آگاه است.
در حقیقت سینمایی به آتش کشیده شده و صدها نفر بی گناه در آن جان داده اند ولی اکنون در داستان با قهرمانی روبرو می باشیم که خواهان تغییر سرانجام ماجراست.
در داستان راوی از همه چیز خبر دارد و جزئیات داستانش را آماده کرده اما ناگهان خرگوشی از نقطهٔ کانونی خط منحنی بیرون می پرد که راوی هیچ نشانه ای از وی در خودآگاهش پیدا نمی کند –صحنهٔ آشنای خرگوش و لانه اش که آلیس را به سرزمین عجایب می کشاند و در نمادپردازی ورود به دنیای تاریک و ناشناختهٔ ناخودآگاه در ادبیات و روانشناسی استفاده می شود و جمشید خانیان با استفاده از همین دو قاعده و البته قاعده سومی که احترام، پذیرش و باور هوش و درک مخاطب نوجوان است و در سایر آثارش هم دیده می شود، دست به آفرینش اثری می زند که هم حقیقت هولناک تاریخی را بیان می کند و هم داستانی جذاب و خواندنی به نمایش می گذارد.



قهرمان جزیره لگوریسه




قهرمان جزیره لگوریسه نوشته نسترن فتحی با تصویرگری رودابه خائف و ویراستاری شیوا حریری از جانب شرکت انتشارات فنی ایران، کتاب های نردبان در ۶۷ صفحه با مبحث مهارت های زندگی برای گروه سنی ۷ تا ۹ سال نوشته شده است.
قهرمان جزیره لگوریسه روایت زندگی کودکی است که در زیر تخت خود سرزمینی عجیب را کشف می کند: لگوریسه اسم جزیره زیر تخت امید است. تنها او اجازه رفت وآمد به این جزیره را دارد و مسئول مراقبت از آن جاست. وقتی برای نخستین بار اهالی لگوریسه را زیر تختش دید، برایش تعریف کردند که چطور یک مرتبه از دست روبات ها فرار کرده اند. گفتند حالا باید کسی مواظب جزیره باشد تا روبات ها باردیگر حمله نکنند. امید هم قبول کرد قهرمان لگوریسه شود...
در این کتاب امید یاد می گیرد که چطور بین زندگی با والدینش یعنی «با» و «مان» و تخیلاتش تعادل ایجاد نماید. دوستی، کارگروهی و شیوه تعامل با حیوانات دیگر نکاتی است که این اثر داستانی به آن اشاره دارد.
همچنین نویسنده با به کار بردن استعاری آهن و روبات و فرار اهالی جزیره که گروهی از حیوانات متنوع اند، به تاثیرات زندگی مدرن بر حیات سالم اشاره نموده است.



منبع:

1400/01/06
01:57:10
5.0 / 5
1832
تگهای خبر: اوقات فراغت , بزرگسالان , جوان , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان