اخطار درباره افزایش زندگی هایی كه فقط یك عضو دارد

اخطار درباره افزایش زندگی هایی كه فقط یك عضو دارد به گزارش جوان بین خراسان نوشت: طبق آخرین آمار رسمی مركز آمار ایران، در كشور۲۴ میلیون و 196 هزار و 35 خانوار زندگی می كنند كه البته این آمار مربوط به آخرین سرشماری در سال 95 است و الان در ادبیات مسؤلان مرتبط از عدد 25میلیون خانوار استفاده می شود. حالا یك مسئول در سازمان بهزیستی كشور ضمن اخطار نسبت به افزایش خانوارهای تك نفره، عدد و آمار آنها را حدود 5/5 میلیون نفر بیان می كند.


باآنكه نسبت این رقم در مقابل آمار كشورها بخصوص در حوزه اروپا بسیار كمتر است اما برخی كارشناسان معتقدند شرایط به سویی در حال حركت است كه آمار خانوارهای تك نفره رو به افزایش است.
نتیجه سیاست های غلط
معصومه توكلی، رئیس گروه توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی معتقد است:
خانوارهای تك نفره در نتیجه برنامه ریزی های نادرست به وجود آمده اند.
افرادی كه به شكل انفرادی زندگی می كنند یك خانوار تك نفره به شمار می آیند و الصاق لفظ خانواده به این افراد صحیح نیست. او می گوید: در خیلی از مواقع یك زن یا مرد در اثر مرگ یا متاركه، شریك زندگی خویش را از دست می دهد و از شكل خانواده به خانوار تك نفره تبدیل می شود.
خانوارهای تك نفره چگونه پدید می آیند؟
وی ادامه می دهد: دانشجویانی كه به تنهایی در محل تحصیل خود زندگی می كنند، یك خانوار تك نفره هستند، اما بعد از برگشت به جمع خانواده و شهر مبدأ عضو خانواده به شمار می آیند. پیشگیری نكردن از وقوع حوادث مختلف و ناكارآمد بودن سیستم امداد تا موضوعاتی مانند طلاق و فوت و مشكلات اقتصادی مهم ترین علل شكل گیری خانوارهای تك نفره محسوب می شوند. وی با اشاره به این كه در حوزه خانوارهای تك نفره بررسی های كامل و جامعی را در اختیار نداریم، می گوید: الان حدود 5.5 میلیون خانوار تك نفره در ایران زندگی می كنند، اما به این آمار نمی توان استناد كرد.


آمار اروپایی
در همین زمینه مرور آمارخانوارهای تك نفره اروپایی هم خالی از لطف نیست. داده های دفتر آمار كمیسیون اروپا، یوروستات نشان داده است تعداد خانوارها در كشورهای عضو اتحادیه اروپا از ۱۹۹ میلیون نفر در سال ۲۰۰۶ به رقم ۲۲۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ رسیده است. در این بین خانوارهایی كه از یك نفر تشكیل شده ۳۳ درصد رقم مذكور را شامل می شود. در سوئد نیمی از خانوارها، معادل ۵۲ درصد، تنها از یك فرد تشكیل شده است. سوئد از این نظر مقام نخست را در میان كشورهای عضو اتحادیه اروپا دارد. بعد از سوئد كشورهای لیتوانی و دانمارك به ترتیب در رده های دوم و سوم قرار گرفته اند. همینطور ۲۵ درصد خانوارها در كشورهای عضو اتحادیه اروپا از یك زوج بدون فرزند تشكیل شده است.
نكند كه فرهنگ شود
عضو كمیسیون اجتماعی مجلس در این حوزه اظهارنظر كرده و اخطار داده است. علی كرد گفته است: تنها زیستی می تواند خواسته یا ناخواسته و بنا به دلایلی همچون افزایش سن ازدواج، طلاق، فوت والدین، مشكلات اقتصادی، تحصیل و مهاجرت باشد؛ اما طی سال های اخیر زندگی مجردی افزایش یافته و بیم آن می رود كه به فرهنگ تبدیل گردد و بنیان خانواده ها را گرفتار چالش كند. او با یادآوری این كه با افزایش آمار طلاق و كاهش ازدواج، زندگی مجردی، خانواده های تك نفره و پدیده تنها زیستی در كلان شهرها بخصوص تهران افزایش یافته است، می گوید: عواملی مانند گسست جامعه، پدیده شهرنشینی، افزایش سن ازدواج و بی رغبتی به آن، تغییر كاركرد خانواده و شكاف نسلی در گسترش خانواده های تك نفره موثر بوده و به علت آن كه در كلان شهرها فرصت بیشتری برای اشتغال و تحصیل وجود دارد، ازاین رو جوانان با مهاجرت به زندگی مجردی و تنهازیستی خو می گیرند و علاقه ای به ازدواج و زندگی متاهلی از خود نشان نمی دهند. راهكار این نماینده مجلس، همان تسهیل ازدواج است كه البته در این حوزه قانون هم وجود دارد اما خاصیتی ندارد. 2323

1398/12/20
17:55:15
5.0 / 5
4155
تگهای خبر: ازدواج , اقتصاد , بهزیستی , تاهل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان