فشارهای روانی بیكاری زنان در دوران كرونا

فشارهای روانی بیكاری زنان در دوران كرونا به گزارش جوان بین یك روانشناس اعتقاد دارد شیوع پاندمی كرونا و تعطیلی خیلی از مشاغل، شرایط روانی زنان سرپرست خانوار و مجردی كه امرار معاششان بر عهده خودشان است را سخت كرده است این در حالیست كه با شیوع بیماری كرونا تعداد مراجعات زنان به روانشناسان و گله مندی آنان نسبت به شرایط فعلی و اضطراب و افسردگی بیشتر شده است چونكه زنان در این شرایط علاوه بر دغدغه های گذشته خود، نگران وضعیت سلامت خانواده، وضعیت تحصیل فرزندان، تربیت فرزندان و... هم هستند.


فرنگیس شریفی باستان، روانشناس در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه صدمه پذیری زنان نسبت به مردان بیشتر است و در نتیجه زمینه ایجاد بیماری های خلقی هم در آنها بیشتر است، اظهار نمود: شیوع پاندمی کرونا و تعطیلی خیلی از مشاغل، شرایط روانی را برای زنان سرپرست خانوار و زنان مجردی که امرار معاششان بر عهده خودشان است سخت کرده است که دائما نگران آینده زندگی خود هستند و نمی دانند وضعیت زندگی آنها به چه شکل خواهد بود.
وی افزود: عدم تعامل اجتماعی، در خانه ماندن، عدم تحرک و... زمینه ای را برای افزایش سطح افسرگی، استرس و اضطراب زنان بوجود آورده است و گاها این افسردگی و بی کاری افراد را به سمت انجام کارهای پر خطر برای کسب درآمد هم برده است.
به قول این روانشناس، مطابق با تحقیقات انجام شده در دنیا، پاندمی کرونا بر روی سلامت روان زنان بیشتر از مردان تأثیر گذاشته است که یکی از علل آن نقش محوری و کلیدی زنان در خانواده بعنوان دختر، همسر و مادر است.
شریفی باستان افزود: جنس حامی بودن شخصیت زنان نسبت به مردان سبب می شود که زنان احساساتی تر، ریز بین تر،... و در نهایت متحمل نگرانی های بیشتری شوند و این خصوصیت ها در تمامی قالب های دختر، همسر و مادر خویش را بروز می دهند. همینطور با عنایت به این که مردان بیشتر در فضای کاری خارج از خانه مشغول هستند و زنان غالبا نزد فرزندان هستند و از نزدیک با مسائل آموزشی و تحصیلی، اتصال بموقع فرزندان به اینترنت و فضای مجازی آموزشی، تمرکز بر انجام تکالیف فرزندان، ایجاد انگیزه در فرزندان برای تحصیل در شرایط کرونا و تربیت فرزندان مواجه اند. احساس نبود همراه و همیار در انجام این مسئولیت سنگین فشار روانی زنان را دو چندان کرده است.
وی اعتقاد دارد که با شیوع بیماری کرونا تعداد مراجعات زنان به روانشناسان و گله مندی آنان نسبت به شرایط فعلی و اضطراب و افسردگی بیشتر شده است چونکه زنان در این شرایط علاوه بر دغدغه های گذشته خود، نگران وضعیت سلامت خانواده، وضعیت تحصیل فرزندان، تربیت فرزندان و... هم هستند. از روی دیگر آموزش مجازی فرزندان و محول شدن بخش زیادی از مسئولیت آموزش به مادران، میزان شیوع اختلالات افسردگی، اضطرابی و استرس را در زنان بیشتر کرده و این در شرایطی است که زمینه اختلالات خلقی در زنان بیشتر از مردان است.
این روانشناس به کارمندان بخش های بیمارستانی اشاره نمود و اظهار داشت: خیلی از زنان در بخش های مختلف بیمارستانی نظیر پرستاری، بهیاری و... مشغول به کارند و با عنایت به شرایط ویژه ای که بیماری کرونا در بیمارستان ها بوجود آورده است ناگزیرند حجم وسیعی از استرس و اضطراب را تحمل کنند.
وی ادامه داد: این افراد تحت شرایط روانی و فرسودگی کاری قرار دارند و از سویی دائما نگران سلامت خانواده خود هستند، از این جهت با حساسیت بیش از اندازه، افزایش اضطراب، افزایش وسواس فکری و عملی و... مواجه می شوند.
شریفی باستان به عرضه راهکارهایی جهت کنترل این شرایط به زنان پرداخت و اظهار داشت: زنان باید با ایجاد یک روال واقع بینانه برای خود اهداف و اولویت هایی را در نظر بگیرند و با یک ساختار قابل پیشبینی به انجام فعالیتهای روزانه بپردازند تا بتوانند نظم روانی خوبی را در محیط خانواده برای اعضای خانواده ایجاد کنند.
وی با تاکید بر جایگزین کردن افکار مثبت و مفید با افکار خود تخریبی به دورکاری زنان اشاره نمود و اظهار داشت: زنان دورکار در مشاغل خود باید بتوانند برای دورکاری خود برنامه منظمی در نظر گیرند و اینگونه نباشد که تمام روز را مشغول کار شوند چونکه استراحت در بین کار برای سلامت روان امری ضروری است.
به قول این روانشناس، دنبال کردن اخبار از منابع موثق، عدم تمرکز بیش از اندازه بر اخبار منفی و تمرکز بر فعالیت ها و ارتباطات اجتماعی در شرایط کرونا با ایجاد تماس ها و تعاملات مجازی از راه دور، می تواند بر سلامت روان زنان تأثیر بگذارد چونکه فردی که دارای تعاملات اجتماعی قوی است کمتر افکار منفی، ترس و تنهایی را تجربه می کند و در شرایط کرونا که اغلب زنان با بی کاری و یا دورکاری مواجه اند ایجاد تعاملات مجازی در سلامت روان آنها تأثیر گذار است.
شریفی باستان در پایان به فاکتورهایی نظیر خواب منظم و تأثیر مستقیم آن بر خلق افراد، تغذیه سالم و مناسب و انجام ورزش هایی که در خانه می توان آنها را انجام داد اشاره نمود و اظهار داشت: در شرایط پاندمی کرونا که زنان فشارهای روانی را بیشتر از پیش تجربه می کنند درصورت نیاز می توانند از خدمات مشاوره و روانشناسی جهت کنترل و مقابله با این فشارها استفاده کنند.




منبع:

1399/07/28
16:03:51
5.0 / 5
1871
تگهای خبر: آموزش , آموزش مجازی , اینترنت , تربیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان