هشداری به والدین:
نوجوانان درحال تجربه بلوغ را با فرزندان خردسال تنها نگذارید
استاد ممتاز دانشگاه تهران ضمن اشاره به کاهش سن بلوغ جنسی و رسیدن آن به سنین مقاطع تحصیلی ششم، پنجم و گاها چهارم دبستان در دختران و پسران، به والدین اخطار داد که مراقبت کنند فرزندان خردسال خویش را در خانه با نوجوانانی که دوره بلوغ را تجربه می کنند حتی اگر خواهر و برادر هم باشند، برای زمان طولانی تنها نگذارند.
دکتر غلامعلی افروز در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: به علت کاهش سن بلوغ جنسی نسبت به ۵۰ سال گذشته، درصد قابل توجهی از دانش آموزان دختر و پسر مقاطع چهارم، پنجم و ششم دبستان درحال تجربه بلوغ هستند و کشش های جنسی امکان دارد بعنوان یک قوه قوی عمل کرده و زمینه رفتارهای ناپخته را فراهم آورد. ازاین رو شایسته نیست بچه ای که درحال تجربه بلوغ است در کنار بچه های کوچک تر تنها باشد چونکه امکان دارد سبب سوء استفاده گردد.
این استاد ممتاز روانشناسی، دوست داشتن متقابل والدین و فرزندان را همچون حقوق عاطفی فرزندان دانست و افزود: هرچقدر والدین محبوب یکدیگر باشند، محبوب فرزندان هم خواهند شد. پدر و مادری که دوست داشتنی باشند نزد بچه ها محبوب می شوند و حق فرزند این است که پدرش شیفته مادر و مادرش شیفته پدر باشد. هرچقدر والدین در ابتدا برای خود و سپس برای فرزندان محبوب شوند، کودکان و نوجوانان با آنها همدلی و همانندی بیشتری می کنند و این گونه دیدگاه ها و ارزشها و آرمانهای والدین برایشان مهم می شود. اگر والدین برای فرزندان محبوب نباشند، فرزندان از آنها الگوبرداری نمی کنند.
جرات "نه گفتن" را به فرزندان خود بیاموزید
وی با اشاره به اینکه هرچقدر محبوبیت والدین برای فرزندان بیشتر باشد دل بستگی امن و همدلی و همانندی والدین با بچه ها هم بیشتر می شود، خاطرنشان کرد: این گونه ارزشهای اخلاقی و معنوی پدر و مادر برای فرزندان تبدیل به یک الگو و امر سترگ می شود، این امر از لازمه ها و ریشه های «خودمراقبتی» است. چنین فرزندانی جرات "نه گفتن" پیدا می کنند. اگر والدین دوست ندارند کودکان با غریبه ها در کوچه و خیابان مانوس شوند باید این بچه ها جرات "نه گفتن" داشته باشند و لازمه خودمراقبتی در مقابل صدمه های اجتماعی احساس خود ارزشمندی، عزت نفس و جرات نه گفتن است.
به قول این استاد ممتاز دانشگاه تهران، بچه هایی که از آرامش روانی برخوردار می باشند و والدین آنها با یکدیگر رابطه خوبی دارند، جرات نه گفتن بالایی پیدا می کنند.
این استاد روانشناسی همینطور اظهار داشت: در چنین شرایطی و با این جرات ورزی، فرزندان خردسال هم می توانند یاد بگیرند که هیچ شخصی جز والدین آنها ولو این که از اقوام نزدیک نظیر دایی، عمو، عمه، خاله و یا پسر عمو و... باشد، حق ندارد به اندام های خصوصی آنها دست بزند، یا آنها را ببوسد. این خود مراقبتی زمانی پر معنا می شود که بچه ها در خانواده آرامش داشته باشند. لازمه خودمراقبتی احساس امنیت، خود ارزشمندی، محبوب شدن والدین برای بچه ها، همدلی بچه ها با والدین و جرات ورزی مودبانه و منطقی بچه ها در مقابل تقاضای بیگانگان حتی اقوام نزدیک است.
منبع: جوان بین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب