در مقابل انتظارات بیجای خانواده همسر سکوت کنیم؟

در مقابل انتظارات بیجای خانواده همسر سکوت کنیم؟ به گزارش جوان بین یک روانشناس با اعلان اینکه اگر عروس و داماد نسبت به انتظارات بیجای والدین همسر گله مندند باید این دلخوری را مستقیما با خانواده همسر مطرح کنند، اظهار داشت: اغلب زوجین از این که با خواسته خانواده همسر مخالفت کنند و در نتیجه محبت آنها را از دست دهند می ترسند و بدین جهت همیشه خارج از میل و توان خود رفتار می کنند، حال آنکه زوجین باید درباره ناراحتی خود با همسر و خانواده او صحبت کنند و اگر انتظاری خارج از توان آنهاست به خانواده طرف مقابل توضیح دهند که نمی توانند این کار را انجام دهند.


دکتر مژگان ناقل در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که زوجین باید حد و مرزهای ارتباطی خود با خانواده همسر را مشخص کنند، اظهار نمود: گاهی پیش می آید که عروس و داماد در ابتدای زندگی مشترک برای کسب رضایت والدین همسر، به تمام خواسته های آنها پاسخ مثبت می دهند، این در حالیست که زوجین باید در همان ابتدای زندگی مشترک آنچه در توان دارند را انجام دهند و نسبت به انتظارات خارج از توان خود بدون رودربایستی با خانواده همسر صحبت کنند.
این روانشناس در ادامه با اشاره به اضطراب های زوجین در ابتدای زندگی مشترک، اضافه کرد: گاهی زوجین می ترسند که اگر به انتظارات خانواده طرف مقابل که خارج از توان آنها است پاسخ مثبت دهند، رضایت خانواده همسر را از دست بدهند، چونکه در ابتدای زندگی بطور معمول زوجین با ورود به خانواده همسر از این که دوست داشتنی نباشند می ترسند، دوست دارند بر روی اعضای خانواده همسر اثری مثبت بگذارند و بدین جهت رفتارهایی را انجام می دهند که خانواده طرف مقابل همان رفتارها را از آنها انتظار دارند.
وی با اعلان اینکه زوجین باید همیشه طبق شخصیت واقعی خود رفتار کنند، افزود: عروس و داماد باید بدون در نظر گرفتن انتظارات و توقعات خارج از توانی که خانواده همسر از آنها دارند، حد و مرزها را برای خود و همسر مشخص کنند و از همان ابتدای زندگی مشترک مطابق با توان خود رفتار کنند.
بگفته این روانشناس، خانواده همسر باید با شخصیت واقعی عروس و داماد آشنا باشند و مطابق با خود واقعی زوجین با آنها رفتار کرده و از آنها انتظار داشته باشند.
ناقل معتقد می باشد که زوجین نباید باوجود آنچه میل دارند و خارج از توان آنها است در جهت کسب رضایت خانواده طرف مقابل رفتار کنند.
این روانشناس همین طور این را هم اظهار داشت که زوجین باید بصورت مستقیم ارزش ها، مرزها و محدودیت های خودرا با خانواده همسر مطرح کرده و بدون ترس از این که ارتباط خوب آنها با خانواده طرف مقابل از دست برود، درباره مشکلات صحبت کنند.
بگفته ناقل، وقتی زوجین دائما با این ترسها رفتار می کنند، در حقیقت از ارزشهای خود فاصله گرفته، اذیت شده و خشم آنها بیشتر می شود که این خشم می تواند در نهایت به رابطه آنها با همسر لطمه برساند، بدین جهت بهتر است زوجین با مشخص کردن مرزهای رفتاری خود به خانواده همسر بفهمانند که آنها را متناسب با ارزش های خود بشناسند.
این روانشناس افزود: رفتار ما با خانواده همسر باید با شخصیت ما همخوانی داشته باشد. در حقیقت زوجین قبل از ازدواج باید به یک خودشناسی رسیده و نسبت به آنچه بیش از توان آنهاست آگاه باشند و برای کسب رضایت دیگران رفتاری بیش از توان خود انجام ندهند. اگر این چنین نباشد، عروس و داماد در همان ابتدا زندگی مشترک خودرا با یک سری رفتارها به خانواده همسر معرفی می کنند و وقتی بعد از مدتی بر خلاف آن رفتارها و انتظارات عمل کنند، رفتار اطرافیان تغییر کرده و عروس و داماد تصور می کنند خانواده همسر همانند گذشته محبتی به آنها ندارند.
وی با عین حال با تاکید بر این که خانواده همسر در ابتدای آشنایی با عروس و داماد هیچ تصور و بینش خاصی نسبت به آنها ندارند و انتظارات غلط از عروس و داماد از نحوه رفتار خود زوجین نشات می گیرد، اشاره کرد: وقتی برای نخستین بار وارد خانواده همسر می شویم، والدین همسر بدون دید قبلی با عروس و داماد برخورد می کنند. بدین جهت عروس و داماد هر رفتاری داشته باشند نشان از شخصیت آنها دارد و بهتر است از همان ابتدا همانگونه رفتار کنند که در توان دارند.
وی خطاب به زوجین تصریح کرد: همان چیزی باشید که همیشه می توانید انجام دهید چونکه هر انسانی در مقابل تغییرات احساس ناایمنی کرده و پاسخی به این تغییرات می دهد، اگر رفتار شما بعد از مدتی تغییر کند، طبیعی است که خانواده همسر نسبت به این تغییر واکنش نشان دهند چونکه شما را با همان رفتارهای اولیه شناخته اند. بدین سبب بهتر است با شناخت کافی از خود و با ثبات رفتاری وارد زندگی مشترک شوید. باید با شناخت درست وارد ارتباطات شوید و ارزشهای خودرا بدانید و مطابق با آن رفتار کنید.
ناقل در پایاین سخنان خود خطاب به زوجین اشاره کرد: اگر دلخوری پیش آمد، بجای این که همسر را در موقعیتی قرار دهید که بین شما و خانواده خود یک نفر را انتخاب نماید، خودتان مشکل را با روش های درست بیان هیجانات، حل کنید.




منبع:

1400/11/17
22:33:58
5.0 / 5
1026
تگهای خبر: ازدواج , خانواده , محدودیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان