عرضه مشاوره به مردان مرتکب خشونت خانگی

عرضه مشاوره به مردان مرتکب خشونت خانگی جوان بین: به گزارش جوان بین، سرپرست دفتر امور صدمه دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به فعالیت ۲۸ خانه امن در سطح کشور که برای کمک به زنان در معرض خشونت خانگی به راه افتاده است، اظهار داشت: پنج مرکزمداخلات خانواده محور در سطح کشور وجود دارد که حدود دو سال از فعالیت این مراکز می گذرد؛ مراکزی که به صورت خانواده محور و مدل کار آنها با تمرکز بر مرتکبین خشونت است.


محمدرضا حیدرهایی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی در زمینه خشونت های خانگی، خانه امن و مرکز مداخله در بحران فعالیت دارد، اظهار داشت: خانه های امن برای کمک به زنان در معرض خشونت خانگی بوجود آمده است که در سطح کشور ۲۰ خانه امن غیردولتی و ۸ خانه امن دولتی وجود دارد. افرادی که به خانه های امن وارد می شوند از راه تماس با خط ۱۲۳ و با هماهنگی مرجع قضایی معرفی می گردند.


ارائه خدمات روانشناسی به مردان مرتکب خشونت خانگی

وی با اشاره به اینکه ۵ مرکز مداخلات خانواده محور هم در سطح کشور فعالیت دارند، اظهار نمود: حدود دو سال از فعالیت «مراکز مداخله در بحران خشونت خانگی» می گذرد؛ مراکزی که به صورت خانواده محور و مدل کار آنها با تمرکز بر مرتکبین خشونت است. فعالیت این مراکز به این صورت است که بعد از دریافت حکم قضایی برای احضار فرد مرتکب خشونت در یکی از مراکز بهزیستی برای عرضه خدمات روانشناسی و مشاوره از قاضی پرونده اجازه گرفته می شود.
حیدرهایی اضافه کرد: افرادی که در مراکز کار با مرتکبین خشونت خانگی فعالیت دارند علاوه بر آموزش برای کار در خانه های امن، آموزش های ویژه تری دریافت می کنند، چونکه کار با مرتکبین خشونت خانگی کار پیچیده تر است.
سرپرست دفتر امور صدمه دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به این که جامعه هدف «مرکز مداخله در بحران در خشونت خانگی» اکثرا «مردان» هستند، افزود: به صورت مثال امکان دارد مردی در منزل همسر خویش را مورد آزار قرار دهد، البته در کشور مردانی هستند که تحت خشونت قرار گیرند اما تعداد این افراد بسیار پایین است که احتیاج به مداخله بهزیستی ندارد و از طرفی هم مرکزی هم برای برخورد با مرتکبین خشونت خانگی ویژه زنان وجود ندارد.
وی درمورد افرادی که مرتکب خشونت خانگی شده اند و امکان دارد رغبتی برای دریافت خدمات مشاوره و روانشناسی نداشته باشند، توضیح داد: عمدتا کار با رضایت فرد مرتکب خشونت صورت می گیرد اما در صورتیکه فرد برای دریافت خدمات مشاوره همکاری نداشته باشد، سازمان بهزیستی تلاش می کند از مراجع قضایی هم کمک گیرد تا علت خشونت ریشه یابی و نقشه مداخله برای آنها طراحی شود.
سرپرست دفتر امور صدمه دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: بعد از آنکه خانواده شناسایی شد بطور قطع کار با خانواده توسط متخصصان آغاز می شود و این گونه نیست که تنها فرد صدمه دیده ترخیص شود تا صدمه بیشتری ببیند، بلکه کار با خانواده بعد از شناسایی فرد شروع و از ظرفیت معتمدین خانواده هم استفاده می شود. از سویی دیگر زمانی که زمینه بازگشت فرد به خانواده مهیا شد و مددکار و روانشناس این مورد را احساس کردند که او می تواند به خانه بازگردد فرد ترخیص می شود و خدمات پیگیری بعد از ترخیص تا چند ماه برای او برقرار است.




منبع:

1401/09/05
19:56:18
5.0 / 5
544
تگهای خبر: آموزش , بحران , بهزیستی , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان