مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام كرد

متوسط دوره بهره مندی هر بیمه شده از مستمری در ایران ۲ برابر نرم جهانی

متوسط دوره بهره مندی هر بیمه شده از مستمری در ایران ۲ برابر نرم جهانی جوان بین: به گزارش جوان بین، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: در کشورهای دیگر متوسط دوره بهره مندی هر بیمه شده از مستمری، حداکثر تا 14 سال بعد از بازنشستگی است اما در کشور ما به دلیلهای گوناگون همچون آمار بالای 50 درصدی بازنشستگی قبل از موعد، متوسط دوره بهره مندی بیمه شده و بازماندگان وی از مستمری، بین 20 تا 24 سال بعد از بازنشستگی است که چیزی حدود دو برابر نرم جهانی را نشان میدهد.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، به مناسبت گرامیداشت هفته کار و کارگر، ۲۸ نفر از کارگران منتخب، گروههای کار نخبه و واحدهای نمونه جشنواره ملی "امتنان" با میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی دیدار کردند. موسوی در این جلسه، تامین اجتماعی را مسئول تامین آتیه بیمه شدگان همچون کارگران دانست و اظهار داشت: اساساً وظیفه ذاتی سازمان تامین اجتماعی، تقویت حوزه کسب وکار و رفع موانع پیش رو و تامین امنیت این حوزه است یعنی این صندوق هم نسبت به حال و وضع امروز و هم نسبت به آتیه جامعه و مردم و بیمه شدگان، مسئولیت دارد. اگر آتیه خودرا در گرو استمرار فعالیت و خدمات این سازمان می بینیم، باید اشتباهاتی را که در ارتباط با تامین اجتماعی اتفاق افتاده است، جبران نماییم.
به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی؛ وی در این جلسه ضمن تبریک هفته کار و کارگر و تقدیر از کوشش های مجاهدانه کارگران که به تعبیر رهبر انقلاب به جامعه زندگی می دهند، اظهار داشت: با عنایت به فرمایشات رهبر انقلاب در جلسه اخیر با کارگران، از امروز به بعد حجت برای ما تمام است؛ از این حیث که باید بیش از گذشته برای خدمت به این قشر زحمتکش جامعه تلاش نماییم تا امنیت و آسایش برای آنها فراهم گردد.
وی ضمن اشاره به این که هویت و ذات ماموریت سازمان تامین اجتماعی فراهم کردن آسایش و امنیت خاطر برای بیمه شدگان و همچون کارگران است، خطاب به کارگران منتخب جشنواره "امتنان" اظهار داشت: حقیقتاً اینجا خانه خود شماست و ما به اعتبار شما فعالیت می نماییم و وظیفه تنظیم گری را انجام می دهیم. وظیفه ذاتی سازمان تامین اجتماعی تقویت حوزه کسب وکار و رفع موانع پیش رو و تامین امنیت این حوزه است. یعنی این صندوق هم نسبت به حال و وضع امروز و هم نسبت به آتیه جامعه و مردم و بیمه شدگان مسئولیت دارد. بر این اساس همه تلاش ما در این جهت متمرکز است که البته محذورات و مقدوراتی هم وجود دارد و نقطه تعادل این محذورات و مقدورات است که سطح و میزان خدمات ما را تعیین می کند.
موسوی با بیان این که تامین اجتماعی اساسا یک سازمان هزینه ای-درآمدی است، اظهار داشت: آن چیزی که مسیر خدمت در تامین اجتماعی را تعیین می کند، مجموعه هزینه ها و درآمدهای این سازمان است. امروز شرایطی که ما در ناپایداری منابع داریم، ناشی از بی توجهی به اهمیت محاسبات بیمه ای در طول سالهای گذشته است. در حقیقت سازمان، متناسب با تحولات حکمرانی و شرایطی که در زمینه تامین اجتماعی پیش آمده، حرکت نکرده است. این که فکر نماییم صندوق باید در زمینه خدمات بسیار سخاوتمندانه برخورد کند، نگاه خوبی است اما باید حدود و ثغور آن مشخص باشد، چه اگر آینده بیمه شدگان را در نظر نگیریم و بر این اساس برنامه ریزی نکنیم، گناهی نابخشودنی است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: در کشورهای دیگر متوسط دوره بهره مندی هر بیمه شده از مستمری، حداکثر تا ۱۴ سال بعد از بازنشستگی است؛ اما در کشور ما به دلیلهای گوناگون همچون آمار بالای ۵۰ درصدی بازنشستگی قبل از موعد، متوسط دوره بهره مندی بیمه شده و بازماندگان وی از مستمری، بین ۲۰ تا ۲۴ سال بعد از بازنشستگی است که چیزی حدود دو برابر نرم جهانی را نشان داده است.
وی ادامه داد: در بحث قانون کارهای سخت و زیان آور، غرض اصلی قانونگذار این بود که محیط کار عاری از آلاینده ها و ایمن باشد تا کارگران گرفتار لطمه نشوند اما آیا اتفاقی که امروز در این عرصه می افتد، متناسب با خواسته قانون و پاسخگوی نیازهای امروز ماست؟ از طرفی امید به زندگی در کشور ما از حدود ۵۶ سال در سال ۵۴ به حدود ۷۵ سال رسیده است اما در مقابل طول مدت کار کم شده است؛ یعنی دقیقاً خلاف آن اتفاقی که باید می افتاد. همین عوامل است که هزینه تولید در کشور ما را بالا برده است و این سرمایه عظیمی که باید در تولید نقش آفرینی کند، عملاً هدر می رود.
موسوی ضمن اشاره به این که اصلاحات در نظام تامین اجتماعی تنها اصلاح سن و سابقه بازنشستگی نیست، به برخی عوامل دیگر اشاره و اظهارکرد: از همان ابتدای تدوین قانون تامین اجتماعی، سهم دولت از حق بیمه ها ۳ درصد بود و این عدد تا امروز ثابت مانده است در صورتیکه در سایر کشورها حق بیمه به تناسب شرایط تا ۸ درصد نیز افزایش پیدا کرده است. اگر آتیه خودرا در استمرار خدمات این سازمان می بینیم، باید اشتباهات گذشته را جبران نماییم.
وی در مورد ظرفیت های حوزه درمانی سازمان تامین اجتماعی نیز اظهار داشت: پارسال با اختصاص ۹۵۰۰ میلیارد تومان، ۸۷ طرح توسعه و ایجادی در زمینه درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی داشتیم که در سال پیش رو نیز توسعه این ظرفیت ها از اولویت های ما خواهد بود. از میان دریافت کنندگان خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی، دو سوم مربوط به کارگران شاغل است؛ یعنی اگر بطور متوسط روزانه حدود یک میلیون خدمت درمانی سرپایی و حدود ۱۳ هزار مورد خدمت درمانی بستری در بخش درمان سازمان تامین اجتماعی ارائه می شود، دو سوم از این اعداد را کارگران شاغل می سازند که نشان داده است سازمان به قشر زحمت کش کارگر توجه ویژه دارد که البته حق آنها است. در عین حال تلاش می نماییم که هم عمق کیفی این خدمات بیشتر شود و هم توسعه خدمات اتفاق بیفتد و امیدواریم این مسیر برمبنای افق و تکلیفی که داریم، بیش از پیش تقویت شود.
موسوی ضمن اشاره به نامگذاری امسال، اضافه کرد: ان شاءلله با همگرایی بیشتر میان حوزه های کارگری و کارفرمایی با سازمان تامین اجتماعی و همین طور همراهی سایر دستگاهها، شعار سال به بهترین نحو محقق شود. یکی از مهم ترین عوامل مؤثر در مهار تورم همین ناترازی منابع در سازمان تامین اجتماعی است که باید تلاش نماییم با ایجاد ارزش افزوده و پرهیز از افزایش پایه پولی در این جهت حرکت نماییم.

بر طبق این گزارش، در ابتدای این مراسم، خانم سامه ابتهاج، معاون مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و عضو دبیرخانه سی وچهارمین جشنواره "امتنان"، ضمن ارائه گزارش کوتاهی از روند برگزاری این جشنواره، از آن به عنوان بزرگترین جشنواره کارگری کشور یاد کرد و اظهار داشت: جشنواره امتنان از کارگران، گروههای کار نخبه و واحدهای نمونه کشور؛ با حضور نخبگان عرصه کارگری که به تعبیر رهبر انقلاب سربازان اقتصاد مقاومتی هستند، با هدف رسیدن به یک اقتصاد پویا تا امروز ۳۳ دوره برگزار شده و امسال هم سی وچهارمین دوره آن درحال برگزاری است.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر سعی کردیم اقدامات تحولی در این عرصه انجام دهیم و امسال هم در امتداد اجرای عدالت اجتماعی، فراخوان این جشنواره را گسترده تر از قبل انجام دادیم و به کمک سازمان بزرگ تامین اجتماعی به ۱۰میلیون کارگر در سراسر کشور پیامک ارسال کردیم.
ابتهاج در ادامه اظهار داشت: جشنواره امتنان یکی از بزرگترین جشنواره هایی است که بصورت ملی برگزار می گردد که امسال در این جشنواره ۲۸ نفر به عنوان کارگران برتر، گروههای کار نخبه و واحدهای نمونه انتخاب شدند.
در این مراسم همین طور چند تن از کارگران برگزیده جشنواره امتنان، دغدغه های خود درباره ی موضوعات کار و تامین اجتماعی را با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در بین گذاشتند.




منبع:

1402/02/11
11:40:06
5.0 / 5
514
تگهای خبر: اقتصاد , بازنشستگی , بیمه , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان