کشف هیجان انگیز ناسا در یک سیاره فراخورشیدی

کشف هیجان انگیز ناسا در یک سیاره فراخورشیدی به گزارش جوان بین، دیجیاتو نوشت: اگر یک ماده شیمیایی باشد که کشف آن در سیاره های دیگر دانشمندان را هیجان زده کند، این ماده متان است. البته متان لزوماً یک نشانه زیستی نیست و می تواند منابع غیرزیستی هم داشته باشد. اما کشف متان در یک سیاره فراخورشیدی یعنی آن سیاره لایق بررسی بیشتر است.


متان توجه دانشمندان را جلب می کند، چونکه عمر کوتاهی در اتمسفر سیارات دارد. متان در اتمسفر سیاره ها، مخصوصاً سیاره های سنگی، نمی تواند در مقابل تابش های ستاره ای تاب بیاورد. نور متان را تجزیه می کند؛ درنتیجه برای اینکه متان به صورت دائمی در اتمسفر یک سیاره وجود داشته باشد، باید به صورت پیوسته تولید شود.
منبع متان در سیارات اگر یک سیاره سنگی متان زیادی داشته باشد، منبع آن هم باید بزرگ باشد. این امر وجود یک منبع زیستی را محتمل می کند. روی زمین، فعالیتهای زیستی به آسانی متان فراوانی تولید می کنند.
متان در منظومه شمسی متداول می باشد، اما لزوماً فراوان نیست. تمام متان های خارج از زمین، منشأ غیرزیستی دارند. برای مثال، فرایندهایی مانند سرپنتاینی شدن (Serpentinization) می توانند منشأ متان را توضیح دهند.
بیشتر بخوانید:
درآمد ماهانه ۵۰۰ میلیون تومانی یک زن غیرعادی در اینترنت/ عکس سرپنتاینی شدن یک فرآیند طبیعی و غیرزیستی است شامل آب، کربن دی اکسید و کانی اُلیوین (Olivine). الیوین در زمین زیاد است و آنرا روی ماه، مریخ و بعضی از سیارک ها یافته ایم. همینطور بعضی از مدلهای شیمیایی، وجود متان را در اتمسفر غول های گازی پیشبینی می کنند.
متان در سیاره فراخورشیدی WASP-80b اخیرا تلسکوپ فضایی جیمز وب در اتمسفر سیاره فراخورشیدی WASP-80b، یک غول گازی با جرم نصف مشتری، گاز متان کشف کرده است. سیاره WASP-80b دور یک ستاره کوتوله قرمز با عمر ۱٫۵ میلیارد سال می گردد و ۱۶۲ سال نوری از زمین فاصله دارد.
از آن جا که WASP-80b یک غول گازی است، احتمال وجود حیات، به جز برخی انواع بسیار تخیلی آن، رد می شود. همینطور در سیارات گازی الیوین و فرآیند سرپنتاینی شدن وجود ندارد. بااین حال، این کشف همچنان جالب است.
یک دلیل اینست که می توانیم آنرا با اتمسفر متان دار اورانوس و نپتون مقایسه نماییم. از آن جا که کشف متان در سیارات فراخورشیدی بسیار نادر است، هرگونه کشف این گاز می تواند نقشی مهم در توسعه نظریه های اتمسفر سیارات و راهنمایی پژوهش های آینده داشته باشد.
از آن جا که سیاره WASP-80b بسیار دور است و بسیار به ستاره خود نزدیک است (یک گردش مداری آن تنها سه روز طول می کشد)، دانشمندان از ترکیب نورهای سیاره و ستاره در هنگام عبور سیاره از جلو و پشت ستاره برای تشخیص متان بهره برده اند.
دانشمندان با مقایسه نور سیاره WASP-80b هنگام عبور از جلو (نمودار بالا) و پشت (نمودار پایین) ستاره میزبان، توانستند وجود متان در اتمسفر آنرا تأیید کنند.


منبع:

1402/09/04
09:30:41
5.0 / 5
473
تگهای خبر: اینترنت , پژوهش , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان