تازه ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی

تازه ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی جوان بین: از زمان کشف اجرام فرانپتونی و سیارات کوتوله، شواهد ضدونقیضی در خصوص وجود نهمین سیاره بزرگ منظومه شمسی مطرح گردیده است که همگی برپایه تحلیل آماری حرکت اجرام فرانپتونی است. در تازه ترین بررسی ها، پژوهشگران شواهد آماری دیگری در تأیید وجود سیاره نهم یافته اند.



گروهی از دانشمندان سیاره شناس از کالتک (مؤسسه فناوری کالیفرنیا)، دانشگاه کوت د-ازور و مؤسسه تحقیقات ساوت وست شواهد جدیدی را در خصوص وجود سیاره نهم گزارش کرده اند. آنها مقاله خویش را روی سرور preprint arXiv منتشر نموده اند و این مقاله برای انتشار در «آستروفیزیکال ژورنال لترز» پذیرفته شده است.

به گزارش جوان بین، سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) بود که دو اخترشناس کلتک، چندین جرم کمربند کایپر (کویی پر) را در خارج از مدار نپتون، در نزدیکی لبه منظومه شمسی پیدا کردند که به نظر می رسید در جهت گیری حدودا نزدیکی نسبت به خورشید واقع شده اند. دانشمندان دلیل این انباشتگی را کشش گرانشی سیاره ای ناشناخته پیشنهاد دادند؛ سیاره ای که بعداً سیاره نهم نام گرفت. این سیاره پیشنهادی حدود ۶ برابر زمین سنگینی دارد و فاصله اش از خورشید می تواند بین ۳۵۰ تا ۶۰۰ برابر دورتر از فاصله زمین تا خورشید باشد.



البته داستان سیاره نهم هم داستان جالبی است. از زمان کشف سیاره کوتوله پلوتو در اوایل قرن بیستم تا سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۵) که پلوتو هنوز جزء سیارات منظومه شمسی دسته بندی می شد، اخترشناسان به دنبال سیاره دهم بودند و آنرا سیاره X می نامیدند.

طی سه دهه اخیر و با یافتن تعداد بیشتری از اجرام کمربند کایپر و فرانپتونی ها (TNOها)، شواهد آماری ضدونقیضی از وجود سیاره نهم عرضه شده است. برخی تحلیل ها، توزیع اجرام یافت شده را به نفع وجود سیاره نهم تفسیر می کنند و برخی دیگر، کفه ترازو را به نفع نبود این سیاره تغییر می دهند. مقاله جدید به نفع وجود سیاره نهم است.



منبع:

1403/02/11
11:44:54
5.0 / 5
378
تگهای خبر: پژوهش , جوان , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان