توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات انجام شد؛

راه اندازی دبیرخانه آسیایی همکاری های آموزشی زبان فارسی در نیشابور

راه اندازی دبیرخانه آسیایی همکاری های آموزشی زبان فارسی در نیشابور جوان بین: به گزارش جوان بین، دبیرخانه مجمع آسیایی همکاریهای علمی، فرهنگی و آموزشی زبان فارسی در نیشابور وظیفه برقراری ارتباط مستمر با دپارتمان های آموزش زبان فارسی در خارج از کشور را دارد.



به گزارش جوان بین به نقل از مهر، دبیرخانه مجمع آسیایی همکاریهای علمی، فرهنگی و آموزشی زبان فارسی در نیشابور افتتاح شد. این دبیرخانه وظیفه برقراری ارتباط مستمر با دپارتمان های آموزش زبان فارسی در خارج از کشور را دارد.
محمد علی ربانی مدیرکل توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این رابطه اظهار داشت: از این راه قادر به ایجاد ارتباطی مستمر با کرسی های زبان فارسی خارج کشور، به ویژه در کشورهای آسیایی خواهیم بود. این دبیرخانه نقشی کلیدی در ایجاد ارتباط میان مراکز دانشگاهی داخلی و خارجی ایفا خواهدنمود. خیلی از کشورها، خصوصاً در آسیا، دارای دپارتمان های زبان فارسی در رشته ها و مقاطع مختلف دانشگاهی هستند. اما یکی از چالش های موجود، عدم ارتباط کافی این دپارتمان ها با مراکز آموزشی در ایران است که به کاهش کیفیت آموزشی و افول زبان فارسی انجامیده است.

تلاش برای رفع چالش های کرسی های آموزش زبان فارسی

وی اضافه کرد: از مصادیق چالش هایی که این دپارتمان ها با آنها روبرو هستند می توان به ناتوانی دانشجویان و در مواردی استادان کرسی های آموزش زبان فارسی به انجام مکالمه فارسی اشاره نمود. از طرف دیگر سرفصل های آموزشی و کتاب هایی که برای تدریس زبان فارسی در اختیار دارند، اغلب منابعی قدیمی و نامناسب برای روزگار فعلی هستند.
مدیرکل توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه اظهار داشت: اجلاس «گفت وگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک» با چنین نگاهی در مهرماه سال جاری اجرا شد. برای حل این مسائل، اولین اجلاس مدیران دپارتمان های زبان فارسی با تمرکز بر کشورهایی آسیا را ماه گذشته در دانشگاه نیشابور برگزار کردیم. در این اجلاس، مدیران دپارتمان های آموزش زبان فارسی از ایران و چهارده کشور آسیایی گرد هم آمدند. نمایندگان دانشگاه های داخلی و خارجی به صورت حضوری و حتی آنلاین در اجلاس حضور داشتند که طی گفت وگوهای انجام شده، توافق اولیه برای ایجاد مجمع همکاریهای آسیایی در عرصه زبان فارسی بوجود آمد.
ربانی درباره ی چرایی انتخاب نیشابور برای میزبانی از دبیرخانه مجمع آسیایی همکاریهای علمی، فرهنگی و آموزشی زبان فارسی اظهار داشت: نیشابور به سبب سهم تاریخی و فرهنگی اش در توسعه و تقویت زبان فارسی و برخورداری از جاذبه های فرهنگی برای محل برقراری دبیرخانه انتخاب شد؛ هرچند این انتخاب بصورت گردشی خواهد بود. دانشگاه یزد برای میزبانی از اجلاس «گفت وگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک» در سال آینده اعلام آمادگی کرده است. دبیرخانه بصورت سالانه در شهری که میزبانی اجلاس را به عهده می گیرد دایر می شود.
وی درباره ی همکاری نهادهای و دانشگاه های داخلی در کارهای دبیرخانه مجمع آسیایی همکاریهای علمی، فرهنگی و آموزشی زبان فارسی اظهار داشت: در به عاقبت رساندن این پروژه، نهادها و مراکز علمی مختلفی همچون بنیاد سعدی، وزارت علوم و فناوری و تحقیقات و همین طور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری می کنند تا مسائل آموزشی و برنامه های توسعه ای زبان فارسی عملیاتی شود. در ارتباط با کارهای دبیرخانه این مجمع، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نقش قرارگاهی و واسطه گری در برقراری رابطه مستمر میان مراکز علمی دانشگاهی داخلی با دپارتمان های آموزش زبان فارسی در خارج از کشور دارد. امیدوار هستم بوسیله این همکاریهای جایگاه جهانی زبان فارسی احیا و تقویت شود.

1403/08/29
12:54:09
5.0 / 5
2106
تگهای خبر: آموزش , دانشجو , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان