صالحی مطرح كرد؛

متاسفانه فهرست سیاه داریم متوقف کردن اثر حق الناس است

متاسفانه فهرست سیاه داریم متوقف کردن اثر حق الناس است جوان بین: به گزارش جوان بین، وزیر ارشاد در نشست خبری خود با اهالی رسانه اظهار داشت: متاسفانه فهرست سیاه در ارشاد وجود دارد اما این گونه که تبلیغ می شود تعداد این افراد زیاد و قابل توجه است، نیست.



به گزارش جوان بین به نقل از مهر، نخستین جلسه خبری سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف بیان رویکردها و سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم قبل از ظهر امروز یکشنبه ۲۳ دی با حضور اصحاب رسانه در مجتمع باغ زیبا اجرا شد.
صالحی در آغاز این جلسه اظهار داشت: دبیرخانه سامانه انتشار دسترسی به اطلاعات یکی از مهم ترین رویکرد های ما در عرصه مردمی سازی و عدالت فرهنگی است که باید شرایطی فراهم گردد تا برخی اطلاعات غیرمحرمانه نیز پیش روی مخاطبان قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در حوزه اقتصاد فرهنگ هم تلاش هایی را انجام دادیم که از دولت گذشته شروع شد و ما هم در این دولت به شدت پیگیرش هستیم. در این راه بحث توسعه شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر یکی از مهم ترین رویکردهایی است که می توانند در عرصه اقتصادی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد. این مسیری که در دولت دوازدهم شروع شد و تصمیم داریم ادامه اش دهیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در جواب سوالی درباره ی مجموعه های فرهنگی هنری پایتخت اظهار داشت: طرحی در دولت قبل مطرح بود و زمینی هم برایش درنظر گرفته شده بود. اما این طرح منابع اعتباری قابل توجهی نیاز دارد که تامین این مقدار بودجه در همان زمان نیز محل تردید بود. البته پرونده ادامه دارد و دوستان درحال بررسی هستند. پروژه های نیمه تمام همیشه معضل هستند؛ این که کلنگی زده شود و بعد بشود آینه دق! اگر طرحی بخواهد صورت گیرد نباید به شکلی باشد که شروع شود ولی رها شود. حال نیز منابع مورد تردید است، اگر این تردید را حل نکنیم نمی گردد، کار را آغاز کرد.
گشایش در روابط فرهنگی ایران با عربستان و مصر
صالحی در جواب سوال دیگری درباره ی رویکرد دولت درباره ی همکاریهای فرهنگی و هنری ایران با عربستان و مصر اظهار داشت: با گشایش روابط ایران و عربستان، می توان افق های بهتری را در توسعه کارهای هنری دید. دراین خصوص گشایش هایی اتفاق افتاده و مقرر است طی روزهای پیش رو دیداری با سفیر عربستان داشته باشیم تا بتوانیم به چشم انداز روشنی دراین خصوص برسیم. البته به تناسب داستان حج، ارتباطاتی را با کشور عربستان داریم که طبیعتا یکی از آنها کارهای فرهنگی و هنری است. در عرصه ارتباط با مصر هم فضایی باز شده که فعلا در عرصه سیاسی رخ داده است. اما ما هم در پی این مسیر حرکت می نماییم و بنظر می رسد چشم انداز روابط ایران با مصر در عرصه های هنری هم می تواند قابلیت رشد و توسعه را دارد.
وی در بخش دیگری از این جلسه، درباره ی مسئله ممیزی در وزارت ارشاد دولت چهاردهم اظهار داشت: دغدغه ممیزی، دغدغه درستی است و باید مولف و نویسنده ای که سال ها برای نگارش اثری وقت می گذرد، روی یک اثر اتحاد داشته باشند بدین سبب در این مقدمات همراه با شما هستیم. در دوره قبل قدمی دراین خصوص برداشتیم که ناکافی بود. بحث ممیزی، امری انسانی است و طبعا در پروسه این بررسی اختلاف عقیده و نظر وجود دارد.
بررس ها با مولفان گفتگو کنند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار داشت: معتقدم در بحث بررسی کتاب باید اصلاحاتی صورت گیرد. چون متوقف کردن اثری که فرد برای آن تلاش کرده، حق الناس است. دراین خصوص دو ساز و کار مهم است؛ اول اینکه بوسیله ارائه کاربرگ ها و طرح مباحث شورای عالی انقلاب فرهنگی از سلیقه ها کاسته شود که این پروسه شروع شده و در هیات نظارت بر کتاب کاربرگهایی داشتیم که این سلیقه کمتر شود. دوم باز شدن باب گفتگو بین مولف و بررس هاست. بررس ها باید با مولفان گفتگو کنند. ما آمر و مرشد نیستیم. ما کارگزار مردم هستیم و باید به این کارگزاری دقت نماییم.
متاسفانه فهرست سیاه داریم
صالحی در جواب سوال خبرنگار مهر درباره ی این که آیا در وزارت فرهنگ لیست سیاه وجود دارد یا خیر اظهار داشت: بله متاسفانه هستند، البته باید به اثر توجه کرد نه موثرش؛ اما اینگونه که تبلیغ می شود تعداد این افراد زیاد و قابل توجه است، نیست. تعداد بسیار کمی هستند و شاید بهتر باشد که همین تعداد هم نباشد.
وی در جواب سوال دیگری درباره ی شکاف میان اهالی فرهنگ و هنر و چالش های آن اظهار داشت: در کل حاکمیت ما چالش سرمایه اجتماعی داریم و در همه پیمایش ها و مجموعه های مختلف، هم روندی و هم سرعتی اعتماد مردم به حکمرانان کم شده است. در عرصه فرهنگ و هنر این شتاب بیشتر بود و یکی از عمده ترین مسائل خود من نیز بود. یکی از عامل های جدی این گسستی است که در سرمایه اجتماعی اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه نسبت به نظام حکمرانی به وجود آمده است. قالب های مختلفی دارد. قهر، فاصله، اعتراض، نفرت و غیره بود و هست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: این واقعیت اجتماعی خودمان است که باید بپذیریم و با برداشت درستی با آن مواجه پیدا نماییم. کل جامعه درگیر این اغتشاشات ذهنی و معرفتی است و در بین اصحاب فرهنگ و هنر مضاعف شد. این با اهمیت ترین مسئله امروز است و اگر اعتماد ذی نفعان را نداشته باشیم هیچ کاری درست اتفاق نمی افتد و سبب می شود کاری که شروع می نماییم در همان شروع بر طبق دیوار بی اعتمادی فرو بپاشد. ما روزهای سختی پیش رو داریم و باید گردهم بیاییم تا بتوانیم حرف همدیگر را بهتر درک نماییم و بفهمیم. تلاش خود من این بوده است که این فضا را تغییر دهم چونکه جامعه ایران قابل اعتماد است و باید سو تفاهم های به وجود آمده را با تعدادی از روش ها برطرف کرد و این اعتماد از دست رفته را بازگرداند.
صالحی در جواب سوالی درباره ی افزایش قیمت کتاب و حذف آن از سبد فرهنگی خانوار اظهار داشت: این اتفاق با متغیر قیمت کاغذ خودرا نشان داد. باتوجه به ثبات نسبی کاغذ و یارانه های بودجه ای که از نظر ارزی در عرصه کاغذ در سال ۹۸ قرار گرفت، مدیریتی بر فضای قیمت کتاب به صورت نسبی بود اما در سالهای اخیر این مشکل قابل توجه شده است. متغیر اصلی این حوزه کاغذ است و در نوسانات موثر است. ما هم در نامه ای که به جناب عارف معاون رییس جمهور نوشتیم این درخواست را داریم. متغیر ارز و تغییرات قابل توجه آنکه موثر در این حوزه می باشد، همچنان شرایط خودرا به وجود آورده و این خطر را جدی می کند که کتاب به یک کالای لوکس تبدیل گردد.
رسانه ها مسئله بودجه را دنبال کنند
وی در بخش دیگری از این جلسه درباره ی بودجه فرهنگ اظهار داشت: دوستان رسانه باید بحث بودجه را دنبال کنند و به نتیجه برسند. این امری نیست که پاسخی نداشته باشد. قانون بودجه کاملا مشخص و علنی است و می توانید با یک جستجو ببینید که تا چه اندازه بودجه حوزه فرهنگ بالا رفته است. در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اصلی بودجه فرهنگ ۱۷ درصد رشد داشته است. این که چقدر از این مقدار به ما داده شده است به منابع اختصاص برمی گردد. ابتدا صحبت از ۳۶ همت بوده است اما فعلا چیزی پرداخت نشده و آن چه هست ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان طی ۱۰ ماه بوده است. در بخش کمک به مطبوعات و نشر نیز ۲۰ درصد رشد داشته ایم. باید بررسی صورت بگیرد و آن چه درباره ی کاغذ مطرح شده را بررسی کنید و ببینید کارخانه ها چطور کار کرده اند و چقدر این رضایت وجود داشته است.
وزیر ارشاد در بخش دیگر این جلسه خبری درباره ی ایران هراسی اظهار داشت: در این مقطع که ایران هراسی داریم دریچه و روزنه ایران به خارج از کشور فرهنگ و هنر است که مزیت نسبی است و کارهای مختلفی در این زمینه انجام شده است. در شورای هم افزایی دستگاه های فرهنگی چند موضوع مورد اولویت قرار گرفت تا در بخش بین المللی و داخلی اقداماتی انجام دهیم که چهره ایران را به درستی معرفی نماید. برنامه های خوبی دراین خصوص در دستور کار قرار گرفته اند؛ همچون طرح از ایران بگو که دعوت موثران فضای مجازی است که به ایران دعوت می شوند. سامانه دماوند را هم داریم که محتواهای بسیاری درباره ی ایران به هفت زبان تولید شده است.
صالحی در آخر درباره ی شورای هم افزایی وزارت فرهنگ و خروجی آن برای فعالان نشر اظهار داشت: دراین خصوص جلساتی در دوره های مختلف و در رابطه با حوزه های اقتصادی و شورای اقتصادی که کار اصلی را انجام می دادند داشتیم.


منبع:

1403/10/25
15:18:10
5.0 / 5
16
تگهای خبر: اقتصاد , جامعه , دستگاه , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان