روز بین المللی نوروز چه روزی است؟
جوان بین: جوان بین: در سی امین کنفرانس یونسکو در سال 1999 این روز به عنوان روز جهانی شعر معرفی گردید. همین طور در سال 2010 به پیشنهاد 10 کشور حوزه نوروز، 21 مارس روز بین المللی نوروز نامیده شد.
به گزارش جوان بین به نقل از مهر و طبق اعلام امور بین الملل کتابخانه مجلس، در سال ۲۰۱۰ میلادی با تصویب قطعنامه ای که به پیشنهاد کشورهای افغانستان، آلبانی، آذربایجان، مقدونیه، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکیه و ترکمنستان ارائه شد، روز ۲۱ مارس روز بین المللی نوروز نامیده شد. مراسم نوروز که در سال ۲۰۰۹ میلادی در لیست میراث فرهنگی ناملموس بشری به ثبت رسیده است، جشنی باستانی برای اولین روز از بهار و نو شدن طبعیت است که ارزش های صلح و همبستگی، دوستی و همسایگی را میان نسل ها، خانواده ها و جوامع مختلف، تقویت می کند. روز بین المللی نوروز متن کامل قطعنامه شماره ۲۵۳ (A/RES/۶۴/۲۵۳) به تاریخ ۱۸ فوریه ۲۰۱۰ مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره ی روز بین المللی نوروز به این شرح است؛ مجمع عمومی، با تأیید باردیگر اهداف و اصول منشور ملل متحد، خصوصاً موفقیت همکاری بین المللی در عرصه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، با یادآوری قطعنامه خود به شماره ۶/۵۶ به تاریخ ۹ نوامبر ۲۰۰۱ درباره ی دستور کار جهانی برای گفتگوی تمدن ها، همین طور با یادآوری اعلامیه اصول همکاری فرهنگی بین المللی، مصوب ۴ نوامبر ۱۹۶۶ بوسیله کنفرانس عمومی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، با تأیید اعلامیه جهانی گوناگونی فرهنگی، مصوب ۲ نوامبر ۲۰۰۱ بوسیله کنفرانس عمومی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، شامل درخواست آن بر اساس همبستگی مبنی بر تصدیق گوناگونی فرهنگی، آگاهی از وحدت نوع بشر و توسعه تبادل بین فرهنگی، با درنظر داشتن کنوانسیون صیانت از میراث فرهنگی معنوی مصوب ۱۷ اکتبر ۲۰۰۳ بوسیله کنفرانس عمومی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد و به رسمیت شناختن اهمیت صیانت از میراث فرهنگی معنوی همچون رسوم فرهنگی، مناسبت های آیینی و جشن ها در سطوح ملی و بین المللی، با توجه به ارتباط بین «میراث فرهنگی معنوی» و «میراث طبیعی و فرهنگی مادی»، با استقبال از قرار گرفتن نوروز در لیست فراگیر میراث فرهنگی معنوی بشری بوسیله «کنفرانس عمومی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد در ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۹»، با یادآوری نتیجه اجلاس جهانی ۲۰۰۵، مصوب جلسه عمومی عالی رتبه مجمع عمومی که همچون این را به رسمیت می شناسد که تمامی فرهنگ ها و تمدن ها در غنای بشریت سهیم اند. با تاکید بر «اهمیت پیشرفت آگاهی عمومی از راه آموزش، رسانه و فعالیتهای فرهنگی» بمنظور پروراندن شناخت فرهنگ های ملی، میراث فرهنگی جهانی و گوناگونی فرهنگی، که برای استواری صلح جهانی و به اجرا در آوردن همکاری بین المللی از ضروریات است. با تأیید باردیگر اینکه دستاوردهای تمدنی مرکب از میراث جمعی نوع بشر بوده و منبع الهام و پیشرفت بشریت به صورت گسترده است، با تاکید بر نیاز به کسب درک واقعی نسبت به تمامی تمدن ها و افزودن بر تعامل سازنده و تعهد جمعی بین تمدن ها، با درنظر داشتن این که نوروز، «روز اعتدال بهاری»، به عنوان شروع سال نو بوسیله بالاتر از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا بالاتر از ۳۰۰۰ سال است که از بالکان گرفته تا سواحل دریای سیاه، قفقاز، آسیای مرکزی، خاور میانه و سایر نواحی جشن گرفته می شود.
با تاکید بر اهمیت روندهای غنای فرهنگی دو جانبه و نیاز به پیشرفت تبادل تمدنی که سبب تسهیل توسعه همکاری بین المللی می شود، با عنایت به اعتبار فزاینده و ارتباطی که یک فرهنگ بگونه ای هماهنگ با طبیعت به سر می برد که در جهان امروز در تمامی تمدن ها بصورت فطری است. همین طور با عنایت به این که نوروز، به عنوان نشانه وحدت میراث فرهنگی و سنت هایی که قرن های طولانی برقرار بوده، نقشی قابل توجه در انسجام ارتباط بین مردمانی ایفا می کند که از احترام متقابل و افکار صلح آمیز و همسایگی خوب بهره منداند، با درنظر داشتن این که زیربنای سنت ها و مراسم نوروز انعکاس دهنده ابعاد فرهنگی و آداب باستانی تمدن های شرق و غرب است که بر آن تمدن ها از راه مبادله ارزش های انسانی تأثیر گذارده است. با توجه مبنی بر نوروز در امتداد این باور که زندگی هماهنگ با طبیعت است، آگاهی از اتصال جدایی ناپذیر بین کار سازنده و چرخه های تجدید شدنی طبیعت و اعتقاد احترام آمیز و نشاندهنده نگرانی نسبت به منابع طبیعی حیات روز ۲۱_ مارس را به عنوان روز بین المللی نوروز می شناسد؛ از کوشش های کشورهای عضو که در آنها نوروز جشن گرفته می شود تا فرهنگ و سنت های مرتبط به نوروز حفظ شود و توسعه یابد استقبال می کند؛ کشورهای عضو را تشویق می کند تلاش هایی به عمل آورند که سبب افزایش آگاهی درباره ی نوروز گردد و سالانه مراسمی مقتضی برای تازه نگاه داشتن یاد این جشن ترتیب دهند؛ کشورهای عضو را که در آنها نوروز جشن گرفته می شود فرا می خواند با دیدگاه اشاعه دانستنی ها درباره ی میراث نوروز بین جامعه بین المللی به مطالعه تاریخچه پیدایش و مبنا و سنت های این جشن بپردازد؛ از کشورهای عضو علاقمند و سازمان ملل متحد خصوصاً کارگزاری های تخصصی مرتبط، صندوق ها و برنامه ها، خصوصاً سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، و سازمان های بین المللی و منطقه ای علاقه مند، همین طور سازمان های غیردولتی دعوت به عمل می آورد در مراسمی که بوسیله کشورهایی که در آنجا نوروز جشن گرفته می شود، شرکت کنند.
روز جهانی شعر همین طور ۲۱ مارس در سی امین کنفرانس عمومی سازمان یونسکو در پاریس در سال ۱۹۹۹ به عنوان روز جهانی شعر معرفی شده است. هدف از این اقدام پشتیبانی از تنوع زبانی بوسیله بیان شعری و همین طور حفظ زبان های در خطر بود. روز جهانی شعر فرصتی برای گرامی داشت شعر و شاعران، احیای فرهنگ شفاهی شعرخوانی، افزایش و ترویج خواندن، نوشتن و آموزش شعر، رشد همگرایی میان شعر و دیگر هنرها نظیر موسیقی، تئاتر، نقاشی و…نشر و جلب توجه به شعر و شاعری در رسانه هاست. همانطور که شعر انسان ها را از سراسر قاره های جهان به یکدیگر پیوند می دهد، ما نیز در این روز به تجربه شعر و ندای انسانی این هنر دعوت می شویم.
منبع: javanbin.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب