شكست كره جنوبی در برنامه افزایش نرخ تولد

شكست كره جنوبی در برنامه افزایش نرخ تولد جوان بین: خیلی از زنان در كره جنوبی با به تعویق انداختن ازدواج و بچه دار شدن خود، نرخ تولد این كشور را به یكی از كمترین ها در سراسر جهان مبدل كرده اند.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، دولت سئول اخیرا اعلام نمود كه آخرین اقدامات خودرا برای پیشگیری از كاهش نرخ تولد در كره جنوبی به كار گرفته است اما منتقدان می گویند سیاست های دولت حدودا هیچ تاثیری برای مقابله با علل اساسی این معضل شدید ندارد.
خیلی از شركت های كره ای به سبب ترس از آن كه زنان فرزنددار به میزان استانداردِ تعیین شده در كل كشور، وقت برای كارشان صرف نكنند، هم چنین به سبب اجتناب از پرداخت حقوق به زنان در زمان مرخصی قانونی زایمان از استخدام مادران خودداری می كنند.
یكی از این كارمندان زن كه خودرا "اشلی پارك" معرفی كرده از تجربه خود در این زمینه گفته است. او كه با سوابق عالی تحصیلی، انگلیسی بی نقص و همكاری عالی با همكارانش كار خودرا بعنوان یك بازاریاب در یك شركت داروسازی آغاز نموده بود، زمانی كه حامله شد، هیچ یكی از این امتیازات برای كارفرمایش اهمیت نداشت.
به قول "پارك" كارفرمایش مستقیما به او گفته بود كه در این شركت جایی برای یك زن با فرزندش وجود ندارد و او باید زودتر استعفا دهد.
تمام زنانی كه در این شركت مشغول به كار بودند یا مجرد بودند یا فرزندی نداشتند و حدودا همگی زیر ۴۰ سال سن داشتند.
زمانی كه اشلی پارك از استعفا خودداری می كند، كارفرمایش او را به صورت كامل در محل كارش نادیده گرفته و حتی او را تهدید می كند در صورتیكه استعفا ندهد، همسرش را كه در همان شركت مشغول به كار بوده، اخراج می كند.
سپس شش ماه مبارزه در نهایت پارك مجبور به استعفا میگردد و با تولد دخترش، تبدیل به زنی خانه نشین می شود، چونكه هیچ شركتی حاضر به استخدام او نیست.
وی در این ارتباط می گوید: من برای سال ها تحصیل كردم تا در زمانی كه نرخ بیكاری جوانان بسیار بالا بود، بتوانم شغلی به دست آورم. اما حالا در ۲۷ سالگی خانه نشین شده ام و از این رو به فكر راه اندازی حرفه ای برای خود هستم.
او به این مساله باز اشاره می كند كه دولت هم چنان زنان را به فرزندآوری تشویق می كند اما با چنین شرایطی چگونه این امر امكان پذیر است؟
نرخ باروری كره جنوبی- تعداد فرزندهایی كه یك زن در طول زندگی خود به دنیا می آورد- در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۸ میلادی با رسیدن به رقم ۰.۹۵ برای اولین بار به كمتر از یك رسیده و از رقم ۲.۱ كه برای حفظ ثبات مورد نیاز است، بسیار دور شده است.
در نتیجه روندی كه با نام "اعتصاب تولد" در زنان شناخته می شود، جمعیت یازدهمین اقتصاد جهان كه الان بیشتر از ۵۱ میلیون برآورد شده از سال ۲۰۲۸ میلادی آغاز به سقوط خواهدنمود.
دلایل خیلی از گزاف بودن هزینه های فرزندپروری، بالا بودن نرخ بیكاری جوانان، ساعات كار طولانی، محدود بودن مراكز مراقبتی و مهدكودك ها گرفته تا مشكلات شغلی پیش روی مادران شاغل برای این معضل در كره جنوبی شناخته شده است.
حتی در صورتیكه مادران شاغل بتوانند شغل خودرا حفظ كنند، مسئولیت های دو برابری كار خارج از خانه و كارهای خانه بر دوش آنها قرار می گیرد.
از طرف دیگر یك نظرسنجی دولتی نشان داده است ۸۵ درصد از مردان از ایده كار كردن زنان به صورت كلی حمایت می كنند اما هنگامی كه از آنان در مورد كار كردن همسران خودشان سوال می كنند، این آمار به ۴۷ درصد كاسته می شود.
نرخ استخدام در زنان متاهل و مردان متاهل كره ای باز بسیار متفاوت می باشد. این آمار به ترتیب ۵۳ درصد و ۸۲ درصد تخمین زده شده است.
نتایج یك نظرسنجی دیگر باز حاكیست نزدیك به سه چهارم از زنان ۲۰ تا ۴۰ ساله در كره جنوبی ازدواج را امری غیرضروری می دانند و این امر منجر به كاهش شدید نرخ تولد میگردد.
به همین علت دولت كره جنوبی از سال ۲۰۰۵ میلادی سرمایه گذاری هنگفت ۱۲۱ میلیارد دلاری برای بهبود نرخ تولد از راه تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری كرده است كه البته با موفقیت همراه نبوده است.
بتازگی دولت این كشور از آغاز اقداماتی جدید در این زمینه آگاهی داد كه شامل افزایش یارانه فرزندان به ۲۷۰ دلار در ماه و مجوز كمتر شدن ساعات كاری والدینی كه كودكان زیر هشت سال دارند به میزان روزانه یك ساعت است.
مراكز مراقبتی و مهدكودك های بیشتری باز ساخته خواهد شد. هم چنین مردانی كه فرزند دارند می توانند از این پس به جای سه روز از ۱۰ روز مرخصی با حقوق برخوردار شوند.
اما خیلی از این قوانین لازم الاجرا نیستند و در صورتیكه كارفرمایان از نمایش این مزایا به كارمندان خود سر باز زنند با هیچ گونه جریمه ای مواجه نخواهند شد.
انجمن زنان شاغل كره اعلام نموده كه سیاست های دولت بر این فرض ساده كه اگر به مردم پول بیشتری بدهیم آنها باز فرزندان بیشتری خواهند آورد، استوار است. اما دولت سئول باید ابتدا به تبعیض جنسیتی در محل كار و بار سنگین كار خارج و داخل خانه بر دوش زنان توجه كند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، روزنامه میانه روی "كُریا تایمز" باز با طرح این پرسش كه آیا چنین سیاست های "بی روح" دولت می تواند در دنیای واقعی بدون آن كه با عوامل اصلی بی رغبت شدن زنان به ازدواج و فرزندآوری توجهی كند تغییراتی را احداث كند، نوشت: تا زمانی كه شرایط سخت پیش روی زنان كره ای تغییر نكند، هیچ میزان از یارانه نمی تواند زنان را قانع كند كه فرزندآوری تصمیمی درست خواهد بود.



1397/10/14
14:55:23
5.0 / 5
5263
تگهای خبر: ازدواج , اقتصاد , تاهل , جوان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان