با تولید یك ماده جدید؛

ابداع فناوری مقاوم سازی بتن توسط پژوهشگر ایرانی

ابداع فناوری مقاوم سازی بتن توسط پژوهشگر ایرانی جوان بین: بتن یكی از فرآورده های به دست آمده از سیمان است كه اگر با سرعت بالایی خشك شود، احتمال ترك خوردن آن افزایش می یابد و یك پژوهشگر ایرانی روش جدیدی برای حل این مشكل یافته است.



به گزارش جوان بین به نقل از نیواطلس، بتن از تركیب سیمان با آب و شن و ماسه تولید می شود و اگر این تركیب با ملایمت خشك نشود، نتیجه كار بتنی غیرمقاوم است. دانشمندان با افزودن خاكستر زغال سنگ به این تركیب توانسته اند بر مقاومت و استواری بتن بیافزایند.
تا قبل از این برای تنظیم سرعت خشك شدن سیمان از اقداماتی مانند اسپری كردن تدریجی آب بر روی آن استفاده می شد، اما این روش ها وقت گیر و غیردقیق است و حالا دكتر یعقوب فرنام پژوهشگر ایرانی دانشگاه دركسل آمریكا بعنوان روش جایگزین از نوعی خاكستر زغال سنگ بهره برده است كه دارای دانه هایی سبك و متخلخل بوده و قادر به جذب تدریجی آب و شكل دادن به تركیبات مقاوم تر بتنی است.
استفاده از این تركیب سبب خشك شدن كنترل شده بتن بدون نیاز به هرگونه مداخله انسان می شود و نیاز به صرف هزینه زیادی نیز ندارد. بگفته دكتر فرنام كه تحصیلات خودرا تا مقطع كارشناسی ارشد در دانشگاه تهران ادامه داده، باید پس از استفاده از تركیب مورد اشاره آنرا در نهایت تا دمای ۱۱۶۰ درجه سانتیگراد برای مدت كوتاهی گرما داد تا بتن نهایی به دست آمده كاملا مستحكم شود.
این ماده نهایی SPoRA نام دارد و نه تنها ارزان قیمت و مقاوم است، بلكه می تواند به اندازه حدودا نیمی از وزن خود آب جذب نماید و پس در محیط های مرطوب و نمناك نیز عملكرد مناسبی دارد.


منبع:

1398/08/08
18:48:00
5.0 / 5
5035
تگهای خبر: دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان