استفاده ابزاری از كودكان با كرونا ممنوع!

استفاده ابزاری از كودكان با كرونا ممنوع! جوان بین: در وضعیتی كه بزرگترها باید خیلی بیشتر از قبل مراقب سلامت روان كودكان كه در این شرایط لطمه پذیرترند، باشند، بتازگی در فضای مجازی ویدیوهایی از كودكانی دست به دست می شد كه با زبان شیرین و كودكانه خود نگرانی خودرا از شرایط ابراز و از بزرگترها خواهش می كردند در خانه بمانند. این ویدیوكلیپ ها بارها و بارها در فضای مجازی به اشتراك گذاشته شد و كاربران این ویدیوها را سرگرم كننده و جالب می دانستند و حتی برای آگهی دادن به افرادی كه در خانه نمی مانند آنها را به اشتراك می گذاشتند.



الهه صالحی: كرونا ویروس به بازار آمد و دنیا را درگیر یك بحران كرد. آمار مبتلایان با سرعت در حال پیشروی و در حال رسیدن به مرز یك میلیون نفر است؛ بحرانی كه انتونیو گوترش، دبیر سازمان ملل متحد آنرا بزرگترین چالش دنیا پس از جنگ جهانی دوم می داند.
حالا در تمام اخبار، برنامه های تلویزیونی و مكالمات افراد صحبت از ویروس كروناست و مردم شرایط متفاوتی از زندگی را تجربه می كنند. در این میان نباید فراموش كرد كه كودكان هم مانند بزرگترها در هجوم همه جانبه این اخبار منفی قرار دارند و از همه لطمه پذیرتر اند و ممكنست سطوح مختلفی از اضطراب را تجربه كنند. ترس از وضعیت فعلی و ناشناخته ها، مبتلاشدن خود یا والدین و نزدیكان یا غم و اندوه ناشی از دست دادن آنها از این ترس ها هستند.
در امان نگه داشتن كودكان از لطمه روزهای قرنطینه
متخصصان راهكارها و كارهای مختلفی را برای برای حفاظت از سلامت روانی كودكان در مقابل اضطراب ناشی از وضعیت فعلی سفارش می كنند. بگفته آنان والدین باید اهتمام كنند حتی اگر تظاهر به خونسردی می كنند در كنار بچه ها اضطراب خودرا حفظ كنند و شرایط را تا حد ممكن برای آنها توضیح بدهند؛ با كودكان صادق باشند اما بیشتر از حد نیازشان اخبار و اطلاعات را در اختیار آنها نگذارند و مهم تر به آنها اطمینان بدهند كه كادر درمان و والدین تمام تلاش شان را برای حفاظت از آنها خواهند كرد و در صورت ماندن در خانه و شست وشوی صحیح دست ها و رعایت بهداشت فردی خطری آنها را تهدید نمی نماید.
از طرف دیگر با تعطیل شدن مدارس و مهدكودك ها، بچه ها تمام وقت خودرا در خانه می گذرانند. والدین باید برای این زمان خالی برنامه ریزی كنند و نگذارند كودكان زمان خودرا به بطالت یا بازی های كامپیوتری یا تماشای تلوزیون بگذرانند. كشیدن نقاشی، ورزش های سبك، خواندن كتاب، بازی های فكری و... از فعالیتهایی هستند كه می توان كودكان را با آن درگیر كرد.

دكتر كتایون خوشابی، روانپزشك كودك در گفت و گو با خبرآنلاین در اینباره می گوید: داشتن برنامه ریزی برای روز كودكان اهمیت زیادی دارد. والدین باید اهتمام كنند از تلوزیون مگر در موارد خاص استفاده نكنند ولی كارهای مفرح و بازی های مختلف را در خانه برای بچه ها تدارك ببینند. ورزش های سبك هم می تواند به تقویت روحیه بچه ها كمك نماید.
او ادامه می دهد: این روزها كه همه اعضای خانواده در فضای كوچك آپارتمان ها در كنار هم هستند، طبیعی است كه اصطكاك بیشتری بین افراد خانواده به وجود بیاید؛ اما هرچه بتوانیم برنامه ریزی بیشتر و بهتری برای بچه ها داشته باشیم كه اوقات شان به بطالت نگذرد طبیعتا این اصطكاك ها كمتر می شود.
خوشابی با اشاره به اینكه نقاشی كردن برای تخلیه اضطراب ها در كودكانی كه سن كمتری دارند بسیار كمك كننده است، می گوید: از كادرستی و كلاژها و بازی های فكری مختلف هم می توان بهره برد و والدین باید تلاش كنند كه تا می توانند كودكان ساعت كمتری را به بازی های كامپیوتری اختصاص دهند كه خاصیت اعتیاد آوری بالایی دارند و به علت هیجانات كاذبی كه دارند، سبب پرخوری و افزایش وزن می شوند.

استفاده ابزاری از كودكان؛ لطفا در خانه بمانید
اما در وضعیتی كه بزرگترها باید خیلی بیشتر از قبل مراقب سلامت روان كودكان كه در این شرایط لطمه پذیرترند، باشند، بتازگی در فضای مجازی ویدیوهایی از كودكانی دست به دست می شد كه با زبان شیرین و كودكانه خود نگرانی خودرا از شرایط ابراز و از بزرگترها خواهش می كردند در خانه بمانند. این ویدیوكلیپ ها بارها و بارها در فضای مجازی به اشتراك گذاشته شد و كاربران این ویدیوها را سرگرم كننده و جالب می دانستند و حتی برای آگهی دادن به افرادی كه در خانه نمی مانند آنها را به اشتراك می گذاشتند.
در چنین شرایطی درگیر كردن تعمدی و بیشتر كودكان با این مساله كار چندان صحیحی به نظر نمی رسد. كاری كه دكتر كتایون خوشابی، روانپزشك كودك آنرا استفاده ابزاری می داند.
خوشابی در گفت و گو با خبرآنلاین می گوید: اغلب، بچه ها عین متن هایی را كه توسط بزرگترها به آنها گفته شده است، تكرار می كنند بچه ها در این روزهای سخت همپای بزرگترها گرفتار اضطراب و نگرانی هستند و نباید با وارد كردن آنها به این موضوعات اضطراب و فشار آنها را بیشتر نماییم. اینكه از بچه ها فیلم گرفته و از آنها بخواهیم بزرگترها را نصیحت كنند، ممكنست در وهله اول به نظر دیگران تاثیر گذار و جالب باشد ولی در واقعیت این فقط جنبه بصری دارد و استفاده از ابزاری از بچه هاست.
او ادامه می دهد: ما باید اجازه بدهیم بچه ها دوران كودكی خودشان را پشت سر بگذارند و این اضطراب ها را برای بزرگترها بگذاریم. چون این اضطراب در طول زمان ممكنست صدمات زیای را به آنها بزند.

چطور از كودكان در مقابل اخبار منفی حفاظت كنیم؟
در حالت معكوس برخی دیگر از والدین ممكنست برای حفاظت از فرزندانشان چاره را در جلوگیری از هرگونه توضیح و گفتن واقعیت ها به كودكان ببینند در حالی كه متخصصان سفارش می كنند كه باید شرایط را در حد فهم كودكان برای آنها توضیح داد.
« اینكه ما فكر نماییم بچه ها در یك كره دیگر زندگی می كنند و باید كاملا از خبرهای روز و مسائلی كه در همه جای دنیا در حال رخ دادن است غافل باشند، تفكر غلطی است. بچه ها باید تا حدودی در جریان قرار بگیرند و اطلاعات صحیح را از پدر و مادر خود بگیرند.»
این را دكتر خوشابی در این رابطه می گوید و ادامه می دهد: اگر مثلا باید بچه ها حتما طرز صحیح عطسه كردن (در دستمال یا در آرنج) یا طرز صحیح شستن دست ها را یادبگیرند، خواهند پرسید چرا لازم است این ها را یاد گرفت؟ پس پدرمادر باید یك توضیح در حد سن لازم وكافی به بچه ها بدهند تا كودك با والدین همكاری بیشتری داشته باشد.
به گفته این روانپزشك كودك، میزان اضطرابی كه كودكان تجربه می كنند در خیلی از موارد اضطرابی معمول است و زمانی كودك گرفتار مشكل خواهد شد كه اضطراب شدید باشد و به دنبال آن، اختلالات خواب، كابوس و ترس های شدید بروز پیدا كند و در این زمان كودكان به محافظت بیشتری نیاز خواهند داشت و لازم است كمتر در جریان قرار بگیرند و حواسشان پرت شود.
او با اشاره به اینكه كودكان میزان تاب آوری و خاصیت های شخصیتی متفاوتی دارند، اضافه می كند: طبیعی است كه بچه هایی كه قبلا سطح اضطراب بالاتری داشته اند در این دوره اضطرابشان بیشتر شود و حتی پس از این دوره به درمان هم نیاز پیدا كند. چه درمان های طبی مانند استفاده از داروهای ضد اضطراب و چه درمان های غیردارویی مانند استفاده از بازی درمانی كمك بگیرند خانواده ها كه سطح اضطراب بچه ها كم شود.
خوشابی در آخر توضیح می دهد: هرچند كه لازم است اخبار مربوط به فوت كنترل شود و توجه كودكان را اخبار مثبت جلب كرد و اگر كسی در دوستان و آشنایان فوت در اثر مبتلاشدن به كرونا اتفاق می افتد، بچه ها لازم نیست در جریان قرار بگیرند بجای آن باید والدین تلاش كنند كه به بچه ها بگویند از این بیماری هم می توان جان سالم به در برد و خیلی جای نگرانی نیست.
۴۷۲۳۲




منبع:

1399/01/21
23:37:25
5.0 / 5
3171
تگهای خبر: بحران , بهداشت , پزشك , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان