لزوم آموزش نهی خشونت ضد زنان از سنین كودكی

لزوم آموزش نهی خشونت ضد زنان از سنین كودكی جوان بین: یك پژوهشگر حوزه زنان و خانواده ضمن اشاره به اینكه خیلی از زنان نسبت به حقوق خود آگاه نیستند اظهار داشت: قوانین پشتیبانی از زنان خشونت دیده و منع خشونت ضد زنان نمی توانند به تنهایی در جهت كاهش خشونت ضد زنان موثر واقع شوند چونكه در كنار قوانین نیازمند آموزش نحوه تعامل درست و آگاهی اعمال تقبیح در حوزه خشونت ضد زنان از سطح مهدهای كودك و دبستان و با عنایت به شرایط سنی كودكان هستیم.


دکتر مهرشاد شبابی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: در بعضی خانواده ها معیار تشخیص رفتار هنجار از رفتار نابهنجار صرفاً در نوع رفتار پدر، برادر و اطرافیان خلاصه می شود، در حالیکه لزوما آنچه متداول می باشد متعارف نیست. ازاین رو فرهنگ سازی و آموزش رفتارهای صحیح و تعاملات شایسته در جامعه و در خانواده ها می توانند به کمک قوانین پشتیبانی از زنان خشونت دیده آیند چونکه قوانین به تنهایی نمی توانند در راه مبارزه با خشونت ضد زنان کفایت کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه در جهت مبارزه با خشونت ضد زنان نیازمند آموزش، مهارت آموزی و حمایت های اجتماعی هستیم تا قوانین بتوانند در بستر خود به درستی قرار گیرند، افزود: قانون گذاری درست به همراه ضمانت اجرای قوی می تواند در فرهنگ سازی جامعه نقش به سزایی ایفا کند. ازاین رو ما نیازمند درست اعمال کردن قوانین موجود، اصلاح برخی قوانین، وضع قوانین جدید، آگاهی و اطلاع رسانی به زنان درباره حقوق آنها هستیم چونکه در بعضی خانواده ها رفتارهای خشونت بار، نظیر تعدی و ظلم به زنان معمول و متداول می باشد ازاین رو در گام نخست فرد باید متوجه شود کدام رفتارها در زمره خشونت قرار دارند.
این مدرس حوزه زنان و خانواده به طرح S.A.S.A سازمان بهداشت جهانی درباره نحوه کنترل خشونت ضد زنان اشاره نمود و افزود: مطابق با این طرح علاوه بر قانون گذاری صحیح نیازمند اقدامات و مداخلات اجتماع محور در حوزه خشونت ضد زنان هستیم. در این طرح چهار مرحله مطرح است. اولین مرحله اشاره به تفکر و اندیشیدن در جهت مفهوم و ابعاد و تاثیرات خشونت دارد، سپس نیازمند افزایش آگاهی اجتماعی در زمینه خشونت ضد زنان هستیم و مرحله سوم هم معطوف بر پشتیبانی از قربانی خشونت است. همینطور مرحله آخر این طرح به تلاش مجدانه در جهت جلوگیری از خشونت ضد زنان اشاره دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا اثبات خشونت ضد زنان در قوانین ایران منجر به پایمال شدن حقوق بانوان شود؟، اظهار نمود: در واقع می توان گفت اثبات این خشونت خیلی آسان نیست و به علت اینکه اغلب آزارگران اقرار به خشونت نمی کنند و از طرفی اغلب خشونت ها پنهانی رخ می دهند و شاهد برای آنها وجود ندارد، اثبات خشونت معطف به علم قاضی است و متاسفانه امکان دارد گاها با نگاه های سلیقه ای در این خصوص مواجه شویم.
شبابی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه نیازمند تامل بیشتری در مورد قوانین در ارتباط با خشونت ضد زنان در محل کار هستیم، اضافه کرد: مطابق با تعریف سازمان جهانی کار هر رفتاری که منجر به تحقیر یک انسان به جهت جنسیش در محیط کار شود مصداق خشونت در محیط کار است اما ابعاد خشونت در محیط کار بسیار گسترده تر است. از طرفی انجمن سلامت محیط کار کانادا سه معیار را درباره خشونت ضد زنان در نظر گرفته است که عبارتند از رفتار یا گفتار آزار دهنده از سوی کارفرما، پیشنهاد یا رفتار ناخوشایند جنسی از جانب همکاران و ترس از انتقام و رفتار تلافی جویانه در محیط کار است.
این پژوهشگر حوزه زنان و خانواده اعتقاد دارد که وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید در قوانین در ارتباط با کار بازبینی داشته باشد و با اهتمام و تصریح بیشتر نسبت به تبیین موارد خشونت ضد زنان در محیط کار و مشخص کردن معیار این خشونت ها اقدام نماید. همینطور با کمک دستگاههای قضایی و تقنینی برای این خشونت ها جرم انگاری و مجازات اعمال شود.
این فعال حقوق بانوان درباره پشتیبانی از زنان خشونت دیده اظهار داشت: در زمینه نهی خشونت های خانگی و زنان خشونت دیده، سازمان بهزیستی با راه اندازی خانه های امن و عرضه خدمات اسکان زنان خشونت دیده، خدمات حقوقی، روانشناختی، پزشکی و... به این زنان گام های خوبی برداشته شد اما دو مشکل مهم در باب بضاعت محدود این سازمان و عدم آگاهی زنان از وجود چنین مراکزی وجود دارد که نیازمند رفع این موانع هستیم.




منبع:

1399/09/07
23:49:25
5.0 / 5
1425
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بهزیستی , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان