راه اندازی قوی ترین شتاب دهنده ذرات جهان

راه اندازی قوی ترین شتاب دهنده ذرات جهان جوان بین: دانشمندان «سازمان پژوهش های هسته ای اروپا» مقرر است «برخورددهنده هادرونی بزرگ» را در روز هشتم آوریل باردیگر راه اندازی کنند تا با کمک آن به کشف پدیده های اسرارآمیز مانند ماده تاریک بپردازند.


به گزارش جوان بین، بزرگ ترین و قوی ترین شتاب دهنده ذرات جهان در روز هشتم آوریل مقرر است پروتون ها را به هم بکوبد تا بدنبال ذرات نامرئی باشد که مخفیانه به جهان ما نیرو می دهند.
به نقل از ایسنا، نظریه ها حاکی از وجود ۱۷ گروه متفاوت از ذرات هستند و «سازمان پژوهش های هسته ای اروپا» معروف به «سرن»(CERN) در سال ۲۰۱۲ وجود یکی از آنها را با بهره گیری از «برخورددهنده هادرونی بزرگ»(LHC) تأیید کرد.
حالا برخورددهنده هادرونی بزرگ بعد از دو سال خواب زمستانی، با امید به کشف یک پدیده مرموزتر خصوصاً ماده تاریک باردیگر راه اندازی می شود.
دانشمندان، آزمایش های اولیه را با ارسال میلیاردها پروتون به دور حلقه آهن رباهای ابررسانای برخورددهنده هادرونی بزرگ شروع کردند تا انرژی آنها را بالا برند و مطمئن شوند که دستگاه چهار میلیارد دلاری در وضعیت کار قرار دارد.
سرن در ماه آتی، پروتون ها را با سرعت تقریباً معادل سرعت نور به یک تونل به طول ۱۷ مایل شلیک خواهدنمود تا شرایط جهان را یک ثانیه بعد از انفجار بزرگ بازآفرینی کند.
برخورددهنده هادرونی بزرگ، آزمایش را تا اواخر سال جاری ادامه خواهد داد. سپس، سرن برخورددهنده را به یک خواب زمستانی طولانی فرو خواهد برد تا آنرا به نسخه بعدی موسوم به «برخورددهنده هادرونی بزرگ با درخشندگی بالا»(HL-LHC) تبدیل کند.
برخورددهنده هادرونی بزرگ در عمق ۳۰۰ فوت زیر زمین در مرز فرانسه و سوئیس قرار دارد و فعالیت آن نخستین بار در ۱۰ سپتامبر ۲۰۰۸ شروع شد. این دستگاه با کوبیدن پروتون ها به یکدیگر کار می کند تا آنها را از هم جدا سازد و ذرات زیر اتمی موجود در آنها و نحوه تعامل آنها را کشف کند.
پژوهشگران سرن بدین سبب از پروتون ها استفاده می نمایند که ذرات سنگین تری هستند. وزن سنگین این ذرات کمک می نماید تا در هر چرخش، انرژی بسیار کمتری نسبت به ذرات دیگر مانند فوتون در شتاب دهنده تلف شود.
آزمایش پیش رو، اطلاعاتی را درباره ی ایجاد جهان و حتی سرنوشت نهایی آن در اختیار دانشمندان قرار می دهد.


دانشمندان معتقدند در کسری از ثانیه بعد از انفجار بزرگ که جهان را به وجود آورد، یک میدان انرژی نامرئی به نام «میدان هیگز»(Higgs field) شکل گرفت. وقتی ذرات از میدان هیگز عبور می کردند، جرم و شکل گرفتند و توانستند اتم های سازنده انسان ها، همه چیزهای اطراف شما و همه چیزهای موجود در جهان را تشکیل دهند.
این نظریه در سال ۱۹۶۴ توسط پروفسور «پیتر هیگز»(Peter Higgs) ارائه شد و الان تأیید شده است.
بااینکه ذرات تقریباً بلا فاصله در طول آزمایش برخورددهنده هادرونی بزرگ تجزیه شدند اما دانشمندان دریافتند آنها یک ردپا از خود بر جای گذاشته اند که وجودشان را آشکار می کند.
برخورددهنده هادرونی بزرگ بطور معمول فقط یک ماه در سال مورد استفاده قرار می گیرد اما در دوره های طولانی برای ارتقا یافتن خاموش شده است. تازه ترین خاموشی این دستگاه در سال ۲۰۲۲ و در بحبوحه بحران انرژی اروپا بود.
«رنده استیرنبرگ»(Rende Steerenberg) مسئول عملیات اتاق کنترل سرن در سال ۲۰۲۲ اظهار داشت: به کار انداختن برخورددهنده هادرونی بزرگ، یک پروسه پیچیده است که به همه چیز نیاز دارد تا مانند یک ارکستر کار کند. این کار با احساس خاصی از تنش و عصبی بودن هم راه است. خیلی از موارد ممکنست اشتباه پیش بروند که همچون آنها می توان به ایجاد شدن موانع در تونل و بروز مشکلات در آهن ربا اشاره نمود.
۵۸۵۸



منبع:

1403/01/12
13:53:41
5.0 / 5
369
تگهای خبر: بحران , پژوهش , جوان , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان