نگاه یك جامعه شناس به اتفاق مدرسه ای در تهران

تعرض به دانش آموزان نابخشودنی است، تصویر افراد را منتشر نكنید

تعرض به دانش آموزان نابخشودنی است، تصویر افراد را منتشر نكنید جوان بین: یك جامعه شناس معتقد است: خیانت به اعتماد مردم در كشورهای توسعه یافته جرمی بس سنگین است. در كشورهای توسعه یافته اینكه یك استاد دانشگاه، معلم، مربی ورزشی، پزشك یا كشیش باشید و به اقتضای شغل تان با زنان و كودكان زیادی سر و كار داشته باشید و بنا به همین موقعیت و فرصت موجود، به اعتماد عمومی ضربه بزنید، نابخشودنی است.



به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، فردین علیخواه - جامعه شناس - تعرض به دانش آموزان را در مدرسه ای در تهران، با اتفاقی مشابه در آمریكا مقایسه كرده و بیان كرد: او پزشك تیم ژیمناستیك آمریكا بود و طبیعتا این اجازه را داشت تا به كسانی كه بعنوان بیمار به او رجوع می كنند، دست بزند اما بیماران احساس كرده اند كه او از بدن آن ها سوءاستفاده می كرده است و در لمس اندام های آن ها جهت تشخیص، اهدافی فراتر از وظایف حرفه ای اش دنبال می كرده است. در واقع او از موقعیت شغلی اش سوءاستفاده كرده و از نظر جامعه این قابل گذشت نیست.

او با اشاره به اینكه آسیب زدن به اعتماد عمومی، تولید هراس جمعی، آسیب به شأن و منزلت یك شغل، تولید بدبینی به ناكارآمدی سازمان های رسمی همچون پیامدهایی هستند كه سوءاستفاده یك فرد از موقعیت شغلی اش می تواند به بار آورد، اضافه كرد: بنابراین است كه در كشورهای پیشرفته سیستم قضایی جامعه درباره چنین مسائلی با كسی شوخی ندارد. شاید اگر وی در گوشه ای از یك پارك خلوت از كسی سوءاستفاده جنسی می كرد، با واكنش چنین گسترده ای مواجه نمی شد. مسئله آن است كه او از موقعیت شغلی اش سوءاستفاده كرده و به اعتماد عمومی خیانت كرده است. او به ۱۷۵ سال زندان محكوم شد. واكنش جامعه آنقدر شدید بود كه چند نفر از مقامات ورزشی و دانشگاهی هم استعفاء كردند. بدین سان است كه اعتماد عمومی احیاء می گردد.

این جامعه شناس همینطور درباره انتشار تصویر چهره فرد گناهكار در شبكه های مجازی و رسانه ها، اظهار نمود: این جزو حقوق اساسی افراد (چه شاكی و چه متهم) است كه از انتشار تصویر چهره شان در شبكه های اجتماعی و هر رسانه ای اطلاع داشته و نسبت به آن رضایت دهند. درباره خبر مربوط به تجاوز گروهی به دانش آموزان در یكی از مدرسه های تهران هم همین امر صادق است. خیلی از این والدین كه شدیدا ناراحت و پیگیر ماجرای پیش آمده هستند، تا متهم را به مجازات نرسانند، آرام نخواهند گرفت؛ ولی شاید آنها راضی نباشند كه چهره شان به وضوح در تمام كشور نشان داده شود. این جزوی از حقوق فردی و قانونی آن هاست.

او كه این مطلب را در صفحه شخصی اش در شبكه مجازی منتشر نموده است، افزود: از همه سایت ها و شبكه ها خواهش می كنم به حقوق انسان ها در این زمینه احترام بگذارند. یاد بگیریم با شبكه های اجتماعی كه برای كشورهایی مانند كشور ما واقعا نعمت و فرصت هستند چگونه كار نماییم. حداقل چهره ها را (چه متهم و چه شاكی) محو نماییم. مگر آنكه فرد فیلمبردار برای فیلمبرداری و انتشار تصاویر از افراد اجازه گرفته باشد كه متأسفانه در اغلب موارد این طور نیست.

علیخواه بیان كرد: باید بین دو مبحث جسارت و شهامت رجوع به پلیس، شكایت از تجاوز جنسی و انتشار تصاویر فرد متجاوز یا فرد قربانیِ تجاوز یا والدینش تفاوت قائل بود. بهتر است كه رسانه ها زمینه فرهنگی، ذهنی و اجتماعی را برای مورد اول فراهم نمایند. مورد دوم شاید به حل ریشه ای یك صدمه اجتماعی كمكی نكند. وقتی با گوشی مان از چنین شرایط و موقعیت هایی فیلمبرداری می نماییم، پیش از انتشار عمومی آن به چند سؤال پاسخ دهیم. آیا این افراد از انتشار تصویر چهره شان رضایت دارند؟ آیا بعد از انتشار میلیونی تصاویرشان از نظر آبرو و شهرت آسیب ای نخواهند دید؟ آیا انتشار این تصویر به حل اصلی مسئله كمك خواهد كرد؟




1397/03/11
12:21:19
5.0 / 5
5244
تگهای خبر: جامعه , دانش آموزان , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان