تاثیر مخدرهای سنتی و صنعتی بر دندان ها

تاثیر مخدرهای سنتی و صنعتی بر دندان ها جوان بین: یك متخصص دندانپزشكی با تاكید بر جلوگیری از مصرف مواد مخدر اظهار داشت: مواد مخدر موجب ضعیف شدن خون رسانی شده و این خون رسانی موجب تحلیل و تضعیف لثه دندان میگردد.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، دكتر مهرداد اشتهاردی آغازین نشانه های ظاهری در افراد معتاد را خرابی لثه و دندان برشمرد و اظهار داشت: مواد مخدر موجب ضعیف شدن خون رسانی شده و این خون رسانی موجب تحلیل و تضعیف لثه دندان میگردد. وقتی هم لثه ها تحلیل بروند، ریشه دندان ها نمایان می شوند.

وی ادامه داد: ریشه دندان لایه محافظ مینا را ندارد و بسیار مستعد پوسیدگی است؛ بعنوان مثال نشانه شخصی كه تریاك و مشتقات آنرا مصرف می كند این است كه دندان هایش پوسیدگی های سیاه دارد و این پوسیدگی، موجب شكستگی دندان ها میگردد.

متخصص دندانپزشكی بیان كرد: مواد مخدر صنعتی باز به سبب اسیدی بودن موجب ضعف در خون رسانی، تغییر لثه ها، پوسیدگی بیش از اندازه دندان ها می شوند و خیلی زودتر از مواد مخدر سنتی اثرات خودرا نشان می دهند.

اشتهاردی تصریح كرد: داروهای محرك و قرص ها موجب می شوند كه فرد دندان هایش را به صورت عصبی روی هم فشار دهد و دندان ها گرفتار سایش شوند. این روند سایشی می تواند به از دست رفتن دندان ها منجر شود. خشك شدن دهان در اثر مصرف این مواد حادث میگردد. خود این خشكی دهان و نبود اثر شست و شو ضدمیكروبی بزاق، موجب پوسیدگی میگردد. متامفتامین هایی هم كه با پایپ مصرف می شوند، علاوه بر اثر غیرمستقیم و مستقیم پوسیدگی زا، به زخم های داخل دهانی منجر می شوند.

وی اشاره كرد: معمولا این افراد تا زمانیكه مصرف كننده مواد مخدر هستند به سبب مصرف مواد و رعایت نكردن بهداشت دهان و دندان به پزشك بازگشت نمی كنند و وقتی دندان هایشان سیاه و تمام بافت دندان فاسد شد به دندانپزشك بازگشت می كنند كه در بیشتر این موارد، دندان ها را نمی توان حفظ كرد و باید كشیده شوند.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ متخصص دندانپزشكی افزود: یكی دیگر از علل عدم بازگشت این افراد به دندانپزشك باز هزینه های درمان است. متاسفانه معمولا این قشر از افراد، از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نیستند و به سبب اعتیادشان بیشتر اولویت های آنان در زندگی در تهیه مواد مخدر خلاصه می شود؛ بدین سبب درمان در اشخاصی كه از لحاظ اعتیاد بهبودنیافته محسوب می شوند، معمولا نتیجه بخش و مثبت نیست.

اشتهاردی در اختتام به راهكارهای درمانی در این افراد اشاره نمود و اظهار داشت: درمان های تخصصی به ماده مخدر مصرفی و اثر آن بر دندان ها و لثه شخص بستگی دارد اما امكان دارد شامل موارد فلوراید درمانی برای كاهش پوسیدگی دندان ها یا استفاده از روكش های دندانی و یا كشیدن دندان پوسیده و استفاده از دندان های مصنوعی و ایمپلنت های دندانی باشد اما بدون شك بهترین و مهمترین درمان در این بیماران در مرحله اول درمان اعتیاد است.



1397/10/01
23:18:19
5.0 / 5
5045
تگهای خبر: اقتصاد , بهداشت , پزشك , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان