تفاهم بهزیستی با شهرداری برای مناسب سازی معابر پایتخت
جوان بین: معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور از تفاهم با شهرداری تهران در مورد مناسب سازی معابر شهری اطلاع داد.
محمد نفریه در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه تفاهم نامه ای بین سازمان بهزیستی كشور و شهرداری تهران بعنوان پرجمعیت ترین شهر ایران در حال تهیه شدن است، اظهار داشت: بخش اصلی این تفاهم نامه در مورد مناسب سازی معابر برای افراد كم توان است. این تفاهم نامه با اقدامات مربوط به مناسب سازی شروع شده است و مباحث دیگری را هم در ادامه در خود جای داده است.
وی با اشاره به اینكه یكی از اصول ابتدایی توانبخشی، حضور افراد معلول در جامعه است، اظهار نمود: اگر نتوانیم تمام معابر، حمل و نقل عمومی، بانك ها و فضاهای شهری همچون پارك ها را مناسب سازی نماییم، از حضور معلولان در محیط جلوگیری می شود. هم اكنون نه تنها بعضی از معابر برای معلولان مناسب سازی نشده است، بلكه برای افراد عادی مثل سالمندان، زنان باردار، كالسكه كودكان و.... هم مناسب سازی انجام نشده است. با این وجود شعار ما به جای ساختن شهر دوستدار معلولان، شهری است كه همه شهروندان بتوانند از آن استفاده كنند.
معاون امور توان بخشی سازمان بهزیستی كشور با اشاره به اینكه یكی از اقدامات جدیدی كه از ۳ سال قبل انجام شده این است كه در شاخصهای ارزیابی تمام دستگاه های دولتی، مناسب سازی هم در نظر گرفته شده است، خاطرنشان كرد: بدین سان هر سال در جشنواره شهید رجایی به میزان مناسب سازی دستگاه ها امتیاز داده می شود. از وقتی كه این روند شروع شده و توجه دستگاه های دولتی جلب شده است، خیلی از سیستم ها به این سمت حركت كرده اند.
نفریه با اشاره به اینكه شهرداری ها بعنوان یكی از شركای اصلی سازمان بهزیستی كشور هم باید در این زمینه اقدام نمایند، اظهار داشت: دبیرخانه مناسب سازی در سازمان بهزیستی قرار دارد و ریاست آن بر عهده وزارت كشور است چونكه وزارت كشور یك دستگاه بالادستی است و شهرداری هم زیر مجموعه آن قرار دارد.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا سازمان بهزیستی به دنبال تصویب قانون پشتیبانی از حقوق معلولان، با مشاهده فضاهای غیر مناسب شهری و ایجاد مانع برای تردد معلولان در پیاده روها به نمایندگی از جامعه معلولان به دنبال احقاق حقوق آنها خواهد بود یا خیر؟ پاسخ داد: واقعیت این است كه كارایی دیدگاه های سلبی كمتر از دیدگاه های ایجابی است. اگر بتوانیم تفاهم نامه هایمان را افزایش دهیم و به دستگاه ها خدماتی بدهیم كه تشویقشان نماییم، این كار مؤثر است. مانند جشنواره شهید رجایی كه توجه همه برای مناسب سازی محیط جلب می شود. اگر بی انصافی هم نكنیم هم اكنون نسبت به ۷ ـ ۸ سال پیش كه حتی یك پیاده روی مناسب سازی شده نداشتیم، الان همه پیاده روهای تازه بازسازی شده استاندار و دارای خط برجسته ویژه عبور نابینایان هستند، اما با این وجود هنوز مناسب سازی جای كار زیادی دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب