سهم میلیاردی شهرداری از گردش مالی زباله، سود پیمانكاران از تخلفات زباله گردی

سهم میلیاردی شهرداری از گردش مالی زباله، سود پیمانكاران از تخلفات زباله گردی به گزارش جوان بین یك عضو شورای شهر تهران اظهار داشت كه سهم شهرداری تهران از گردش مالی ۲ تا ۳ هزار میلیاردتومانی زباله تنها حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است.


به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، بهاره آروین در مراسم رونمایی از پژوهش "یغمای كودكی" كه در آستانه روزجهانی مبارزه با كار كودكان در باب شناخت، پیشگیری و كنترل پدیده زباله گردی كودكان تهران برگزار شد، با اشاره به اینكه شهرداری تهران از مجموع ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان گردش مالی حوزه زباله در مجموع ۲۰۰ میلیارد تومان سهم دارد اظهار داشت: مدیریت شهری در دوره اخیر توانسته است با ایجاد رقابت و از بین بردن محدودیت ها و حضور پیمانكاران مختلف این رقم را از ۲۰ میلیارد به ۲۰۰میلیارد برساند.

وی با اشاره به اینكه میزان درآمد از حوزه زباله با سقف درآمدی كه باید شهرداری از آن كسب كرده و برای شهروندان هزینه كند فاصله بسیاری دارد اظهار نمود: ازاین رو نسبت شهرداری با مسئله زباله گردی بر مبنای بی تفاوتی شهرداری نبوده است. شهرداری در مورد زباله های تر مناقصه در مورد زباله های خشك مزایده برگزار می نماید. در هر دو حوزه هم رانت و فساد و مافیا هست.

آروین افزود: در بخش پسماند تر هم با مسایلی رو به رو هستیم و قراردادها چند برابر است. شهرداری ماهیانه ۷۵۰ میلیارد تومان حقوق و هزینه نگهداشت شهر را پرداخت و هزینه كارگران پیمانكاران را به شكل نقدی به آنها پرداخت می كرد این در شرایطی است كه پیمانكاران حقوق دریافتی را بموقع به كارگران نمی دادند، بنابراین شهرداری تصمیم گرفت این پول را پیش از هر كاری به كارگران برساند و ماهیانه لیستی را كه شامل این كارگران بود از پیمانكاران دریافت می كرد.

این عضو شورای شهر با اشاره به اینكه با این وجود پیمانكاران تعداد بیشتری از كارگران واقعی مشغول به كار را به شهرداری معرفی می كردند توضیح داد: بنابراین شهرداری سامانه ای را راه اندازی نمود تا هر كسی كه مشغول به كار است در آن انگشت بزند و این تعداد را كم كند.

آروین با اشاره به اینكه در حوزه پسماند خشك مزایده برگزار می شود، افزود: در این عرصه هم تخلفاتی اتفاق می افتد، یعنی پیمانكار پولی هم به شهرداری می دهد و تعهداتی دارد كه از كارگر غیرقانونی استفاده نمی كند و اگر تخلفی كرد گواهی پیمانكاری اش باطل شود، اما وارد شدن به این فرایند زمان بر است و تا باطل شدن مزایده دو سه ماه زمان صرف می شود كه طی همین مدت زباله ها و پسماند خشك صاحب و مالكی ندارد. پیمانكار جدید هم برایش به صرفه است كه تخلف كند، در این حالت شهرداری مثل پسماند تر ابزار نظارتی هم ندارد و تنها می تواند قرارداد را باطل كند كه به نفع آنهاست و از بامداد تا شب كار را غیر رسمی جلو می برد.

وی اضافه كرد: من از همه دعوت می كنم كه راهكاری پیشنهاد دهند كه شهرداری این مشكل را برطرف كند. باید به سمت رسمی سازی و قبول این مشكلات حركت نماییم من با راهكار رسمی سازی مشاغل غیررسمی موافقم اما امكان دارد تصور شود شهرداری برای درآمدزایی به این سمت رفته است.
همچنین احمد میدری معاون وزیر كار و رفاه اجتماعی هم در این مراسم با اشاره به برخی قوانین و نگاه ها در حوزه كار كودك و بیان اینكه بعضی از سیاست گذاری ها پیچیده هستند اظهار داشت: ما به ارزش هایی پایبند هستیم كه امكان رسیدن به چاره را میسر نمی كنند و نمی توانیم مسئله را حل كنیم؛ برای مثال ما نمی خواهیم حضور افغانستانی ها در ایران را به رسمیت بشناسیم؛ یعنی درحالی كه ۲ تا ۳ میلیون كارگر افغانستانی در كشور مشغول به كار هستند، ما تنها ۷۰۰ هزار نفر را به رسمیت می شناسیم.
وی با اشاره به اینكه در وزارت كار سعی كردیم این افراد را به رسمیت بشناسیم، اظهار نمود: اما بزرگترین مانع ما خانه كارگر بود كه به جد ایستاده و می گوید این كار نادرست است؛ چونكه قانون كار ایران اعتقاد دارد كه نیروی كار ماهر باید وارد ایران شود و ما اجازه ورود نیروی كار غیرماهر به ایران را نمی دهیم. خانه كارگر تشكلی است با ارتباطات گسترده و حاضر نیست در مورد این مسئله وارد مذاكره شود.
میدری با اشاره به اینكه ارزش دیگری كه اجازه نمی دهد ما این مسئله را حل نماییم، بحث «رعایت اجبار های قانونی» است افزود: برای مثال كرمانشاه در تفكیك زباله موفق عمل كرده است، اما وقتی برای تعمیم آن به سراسر كشور با خانمی كه در این شهر مشغول این كار بود صحبت كردیم، وی گفتند كه در حال تعطیل كردن این كار هستند، علت این كار را هم اجبار پرداخت حق بیمه و عدم سودآوری این كار عنوان كردند.
معاون اجتماعی وزارت كار و رفاه اجتماعی مبحث دیگر را بحث ارزش «عدم اجبار كودكان به كار» دانست و خطاب به فعالان این حوزه اظهار داشت: شما به این ارزش اعتقاد دارید و اجازه مذاكره در مورد این قضیه را نداده و آنرا قابل گذشت نمی دانید، بنابراین نمی توانیم وارد پیشنهاد بهبود كار آنها شویم. وزارت كار می تواند در كنار شهرداری، كارفرماها را به این كار ملزم كند كه بهداشت كار رعایت شود، كودكان مذكور آموزش ببینند و... اما معنای ضمنی آن این است كه كار كودك را به رسمیت بشناسیم.

میدری اضافه كرد: بنابر این ارزش هایی كه قانون كار نباید خدشه دار شود، كودك نباید كار كند و... اقتصاد و فرهنگ شهر این مساله را نمی پذیرد. باید بپذیریم كه ما هنوز نتوانسته ایم به چاره ای برسیم كه این مسئله را پیچیده تر و بدتر نكنیم. برای حل مبحث كار كودك هم باید درباره این ارزش ها و اخلاقیات كمی تشكیك نماییم و بدانیم واقعیت ها خیلی خشن تر از آرمان های ما هستند.




1398/03/22
15:13:22
5.0 / 5
4487
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بهداشت , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان