معیارهای جوانان امروزی برای ازدواج

معیارهای جوانان امروزی برای ازدواج به گزارش جوان بین مدیرگروه مطالعات زنان و پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اینكه هم اكنون معیار جوانان برای ازدواج بر پایه ˮسبكˮ محوری است، اظهار داشت: باآنكه در گذشته ساختار ازدواج در جامعه ما سنتی بوده و انتخاب ها از راه خانواده ها و از پیش تعیین شده و با مداخلات حداكثری خانواده ها صورت می گرفته، اما بروز تحولات در جامعه سبب شده اشكال ازدواج در جامعه بخصوص در انتخاب همسر تغییر بسیار زیادی كند و جوانان حالا به معیارهایی همچون درك متقابل و مفاهمه اهمیت بیشتری دهند.


لیلا فلاحتی در گفتگو با ایسنا، ضمن بیان اینكه مطالعه تخصصی در زمینه روند تحولات ارزش های ساختاری و كاركردی نظام خانواده ایرانی صورت نگرفته است؛ اظهار نمود: مبحث مهمی كه در زمینه ازدواج و خانواده در جامعه ایران مغفول مانده همین مبحث است و در واقع مشكل اصلی ما فقر اطلاعاتی دقیق درباره رویكردهای اجتماعی جامعه است.
به قول وی، مطالعات انجام شده توسط وزارت ارشاد و وزارت علوم درباره ازدواج و جوانان از آن حكایت می كند كه باآنكه در گذشته ساختار ازدواج در جامعه ما سنتی بوده و انتخاب ها از راه خانواده ها و از پیش تعیین شده و با مداخلات حداكثری خانواده ها صورت می گرفته اما بروز تحولات در جامعه سبب شده اشكال ازدواج در جامعه ما بخصوص در انتخاب همسر تغییر بسیار زیادی كند و جوانان حالا به معیارهایی همچون درك متقابل و مفاهمه اهمیت بیشتری دهند، تا جایی كه اغلب انتخاب ها فردی شده و جوانان خود همسر آینده شان را انتخاب می كنند و خانواده تنها اقدامات و تشریفات را بر عهده دارند؛ زمانی كه طرفین خودشان قدرت انتخاب شان افزایش یابد، بالطبع معیارهایشان در مورد انتخاب همسر به همان نسبت تغییر می یابد.
فلاحتی اعتقاد دارد كه هم اكنون معیار جوانان برای ازدواج بر پایه "سبك" محوری است تا جایی كه بر درك متقابل و سلیقه های همسان و نزدیك به یكدیگر در سبك زندگی حركت می كنند، این در حالیست كه در گذشته این معیارها مبتنی بر همسانی طبقه و موقعیت های اجتماعی بنا می شد.
این جامعه شناس در ادامه با اشاره به اینكه سالیانه آمارهای مختلف و علل مختلفی درباره علت طلاق گزارش می شود، اضافه كرد: برپایه تحقیقات كشور، بیكاری و اعتیاد از علل اصلی طلاق به حساب می آید.
وی ادامه داد: آمارهای طلاق نشان داده است كه تمایل جوانان برای ازدواج كاهش یافته است، چونكه داشتن كار ثابت و منبع اقتصادی پایدار از معیارهای اصلی آنها به شمار می رود؛ جوانان بر این باورند تا زمانی كه اقتصاد پایداری ندارند به سمت ازدواج حركت نكنند و یكی از علل تاخیر در ازدواج همین مسئله است. بعنوان مثال مطالعات اخیر كشور آمریكا نشان داده است نرخ طلاق در نسل هزاره بسیار پایین است، چونكه جوانان این نسل ابتدا تحصیل كرده و پس از ورود به بازار كار ازدواج می كنند، در نتیجه ازدواج پایدارتری دارند.
فلاحتی در ادامه در پاسخ به این سوال كه از دیدگاه جامعه شناسی، جوانان در چه سنی برای ازدواج آمادگی بیشتری دارند؟ پاسخ داد: در دایره سنتی ازدواج، سن ۲۳ تا ۲۶ سالگی دایره مناسبی برای ازدواج به حساب می آید، اما به صورت كلی در جامعه جهانی نمی توان سن مشخصی برای ازدواج تعیین كرد.
مدیرگروه مطالعات زنان و پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: تغییرات اجتماعی تاثیر زیادی بر میانگین سن ازدواج دارد، به صورت مثال در كشور ما میانگین سن ازدواج دختران ۲۳/۵ و در عربستان ۲۴/۵سال است. در مجموع به نظر می آید جوانان ترجیح شان بر این است كه ابتدا تحصیل كرده و پس از ورود به بازار كار و داشتن منبع درآمد مشخص و ثابت، ازدواج كنند.
ایشان در ادامه در پاسخ به این سوال كه مراكز مشاوره و ازدواج تا چه میزان بر میزان موفقیت ازدواج و كاهش طلاق ها اثرگذار است؟ هم اظهار داشت: این مراكز تاثیر بالایی دارند به شرط آن كه نظرات تخصصی و درستی برای عرضه مشاوره ها داشته باشند، یعنی واقع بینی را فدای ایجاد خوشبینی در جوانان نكنند.



1398/05/14
13:56:59
5.0 / 5
4480
تگهای خبر: ازدواج , اقتصاد , جامعه , جوان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان