در گفت وگو با ایسنا مطرح شد

برخی خط قرمزها، ایدز را تابو نگهداشته اند

برخی خط قرمزها، ایدز را تابو نگهداشته اند جوان بین: طبق اعلام وزارت بهداشت، آخرین آمار مبتلا شدن به ایدز در كشور ۳۶۰۳۹ نفر تا آخر خردادماه ۹۶ است؛ آماری كه تنها ۳۰ درصد موارد مبتلا را شامل می شود، ۷۰ درصد آنها شناسایی نشده و شاید از ابتلای خود آگاهی ندارند؛ این درحالیست كه بیشتر راه های انتقال این بیماری مزمن، به رفتار فرد بازمی گردد و قابل پیشگیری است؛ ازاین رو بی گمان ˮآموزشˮ در كنترل و پیشگیری از آن امری جدی است.



به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، طبق اعلام سایت معاونت زنان ریاست جمهوری، هم اكنون بالاترین میزان آگاهی از روش های پیشگیری از مبتلا شدن به ایدز در ایران در بین زنان ۱۵ تا ۵۴ سال با رقم ۴۳. ۳۳ و در بین زنان ۱۵ تا ۲۴ سال با آمار ۲۵. ۵۲ درصد متعلق به استان یزد است.

این آمار نشان می دهد كمترین میزان آگاهی از این روش ها هم با آمار ۱۳. ۸۴ در بین گروه سنی ۱۵ تا ۵۴ سال، مربوط به استان سیستان و بلوچستان است. این آمار در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال، ۸. ۰۵ درصد اعلام شده است. آخرین آمارهای وزارت بهداشت هم از رشد مبتلا شدن به اچ آی وی/ایدز در بین زنان خبر می دهد؛ طبق اعلام این وزارتخانه هم اكنون این رقم به ۳۳ درصد افزایش یافته است و آگاهی زنان از طریق های پیشگیری از این بیماری نقش كلیدی دارد. لیلا ارشد – مدیرعامل مركز كاهش صدمه خانه خورشید تاكید می كند با وجود اینكه میزان آگاهی زنان درباره راه های پیشگیری از ایدز به علت خط قرمزهای فرهنگی كمتر است، اما باید روش های مراقبت از خود و پیشگیری را به مردان هم آموزش داد و آن را به زنان محدود نكرد.

لیلا ارشد در گفت وگو با ایسنا، تاكید می كند كه اطلاع رسانی و آگاهی در زمینه پیشگیری از بیماری ایدز حرف اول را می زند.

وی با طرح این سوال كه امروز فرزندان و زنان جوان ما از كجا می توانند درباره چگونگی مراقبت از خود آموزش ببینند؟، می افزاید: بخشی از این آموزش ها باید در آموزش و پرورش، دانشگاه، صدا و سیما و فضای مجازی عرضه شود. در دانشگاه ها درس تنظیم خانواده ای وجود داشت كه به مبحث ارتباط جنسی و راه های انتقال بیماری های ویروسی می پرداخت، اما هم اكنون به درس جمعیت شناسی تبدیل گشته است. ازاین رو امكان اینكه جوانان بخواهند اطلاعات درستی در این زمینه به دست آورند، بسیار كم است.

وی ادامه می دهد: با عنایت به اینكه نوع انتقال ویروس اچ آی وی / ایدز تغییر كرده و خطر انتقال آن بیشتر شده است. وزارت بهداشت اعلام نموده است انتقال ویروس اچ آی وی با استفاده از روابط جنسی محافظت نشده امروز بیشتر اتفاق می افتد. در گذشته انتقال با استفاده از تزریق مشترك بود؛ بنابراین راهكارهایی در سازمان زندان ها اندیشیده شد كه بتوانند آن را كنترل كنند، اما روابط جنسی محافظت نشده فقط می تواند با آموزش كنترل شود. اگر فرزندان ما یاد نگیرند چطور از خود مراقبت كنند، این خطر افزوده می شود.

مدیرعامل خانه خورشید تاكید می كند: باید روش های مراقبت از خود و روابط جنسی محافظت شده را به مردان هم آموزش داد و آن را به زنان محدود نكرد. هر دو گروه دختران و پسران باید در این زمینه ها آموزش ببینند. الان بیماری های ویروسی دیگری مانند زگیل تناسلی هم رایج شده است. امیدوارم همین امروز برای آن فكری شود؛ چون انتقال آن راحت تر است و حتی می تواند با استفاده از پوست منتقل شود.
برخی خطر قرمزها، ایدز را تابو نگهداشته اندارشد با اشاره به اینكه برخی خط قرمزها سبب شده است بیماری ایدز هنوز به شكل تابو باقی بماند، ادامه می دهد: ما در آموزش هایی كه باید به فرزندان خود ارائه دهیم، معمولا عقب هستیم و به اندازه كافی و به موقع وارد ماجرا نمی شویم. بخش عمده ای از این آموزش ها باید در مدارس اتفاق افتد، اما هنوز درهای آموزش و پرورش برای ورود این آموزش ها به مدارس با استفاده از نهادهای مدنی باز نیست. خود این وزارتخانه هم راهكار مناسبی برای آن نیندیشیده است.
وی همینطور اضافه می كند: آموزش در كشور ما كمی دشوار است و امیدوارم برای مسائلی كه خیلی سریع دارد اتفاق می افتد و می تواند افراد زیادی را درگیر كند و هزینه های زیادی را بر گردن نظام سلامت بگذارد، اقدامات مناسب تری انجام دهیم. هم اكنون مرجع اطلاعات فرزندان ما درباره این بیماری ها همسالان، دوستان و فضاهای مجازی است كه می تواند به علت سودجویی، اطلاعات درستی هم نباشد؛ بنابراین نیازمند عرضه اطلاعات از طریق های كاملا ایمن، مطمئن و درست هستیم.
ارشد با اشاره به اینكه این آموزش ها كمك می نماید نظام سلامت هزینه كمتری را تقبل كند، بیان می كند: ما خرده فرهنگی داریم كه اجازه نمی دهد دختران یا فرزندان مان این اطلاعات را بدانند و فكر می نماییم خوب نیست. در حالی كه در دنیا ثابت شده است هرچه آموزش بیشتر می شود، خودمراقبتی آنها بیشتر می گردد.
مدیرعامل خانه خورشید با اشاره به اینكه خروجی خط قرمزهای فرهنگی ما در زمینه آموزش های پیشگیری از ایدز، افزایش انتقال ویروس می باشد، اظهار می كند: این مورد سبب كاهش سن مبتلا شدن به بیماری شده است. علاوه بر آن هنوز كسانی را داریم كه از بیماری خود خبر ندارند و نمی دانند ناقل ویروس هستند. اگر بفهمند هم گرفتن رضایت از آنها برای شروع دارو درمانی دشوار است.



1396/10/20
19:01:10
5.0 / 5
4670
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , جوان , زنان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان