99، 9، 9 و فاجعه ای كه فرا می رسد

99، 9، 9 و فاجعه ای كه فرا می رسد به گزارش جوان بین ایسنا/مركزی معاون امور بین الملل و حقوق بشر وزیر دادگستری اظهار داشت: با عنایت به علاقه ای كه برخی خانواده ها به تولد فرزندشان در تاریخ رند دارند، باید دید در تاریخ 99/9/9 چه فاجعه ای در كشور رخ خواهد داد.


دكتر محمود عباسی در نخستین كنفرانس تخصصی حقوق كودك در استان مركزی با تاكید بر اینكه در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی همه مردم باید سرمایه گذاری خودرا متوجه كودكان كنند، اضافه كرد: یكی از وظایف مرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك هماهنگی بین دستگاه های اجرایی مرتبط می باشد و نشست های این چنینی در واقع برای سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و پایش است. این مرجع بدون اینكه دستی در اجرای امور داشته باشد وظیفه نظارتی خودرا دنبال می كند.
وی با اشاره به تدوین برنامه هایی توسط مرجع از سال 1394 بیان كرد: تا سال 1404 همزمان با سند چشم انداز باید كودكان جایگاه شایسته ای در كشور به دست آورند و باید در قالب برنامه حركت كرد. امسال سال تحول در حوزه كودك نامگذاری شده است و باید چالش ها امسال تحت كنترل قرار گیرد. برای سال آینده برنامه های مفصل برای حقوق كودكان مدنظر است و باید بیشتر از 80 درصد این برنامه ها و تدوین سند 1404 تا سال 1400 تمام شود.
عباسی با تاكید بر سوژه آموزش اظهار داشت: این مرجع برنامه های مبسوطی در حوزه آموزش مدنظر دارد، در همین راستا مدرسه تابستانی حقوق كودك در تبریز اجرایی شد، مدرسه پاییزی نیز در حال برگزاری است و می توان مدرسه زمستانی را در استان مركزی برگزار كرد.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد دادرسی افتراقی در كشور اضافه كرد: باید مجتمع های قضایی ویژه اطفال و نوجوانان ایجاد شود، پرونده كودكان معارض با قانون نباید با مجرمین و متخلفان در یك مجتمع و شعبه بررسی شود و نخستین گام در این راستا توجه به مباحث آموزشی است.
دبیر مرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك خواهان ایجاد پلیس اطفال در استان ها و آموزش گروه هایی چون وكلای حقوق كودك، عوامل اورژانس اجتماعی و خانواده ها شد و اظهار داشت: آموزش خودمراقبتی یكی از برنامه هایی است كه با تفاهم ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش در یكی از استان های كشور برای 40 هزار كودك به صورت پایلوت اجرایی می شود و از شروع سال آینده نیز این آموزش در دیگر استان های كشور ارائه خواهد شد.
وی با تاكید بر اهمیت نهاد خانواده و آموزش این نهاد اشاره كرد: یكی از چالش های اساسی امروز جامعه ما وضعیت خانواده هاست كه درگیر فروپاشی و افزایش طلاق هستند. این امر لطمه های بسیاری را متوجه كودكان می كند، جامعه ایرانی با شاخصه خانواده مستحكم در جهان شناخته می شود و بنا بر این باید از درون جامعه تغییرات نگرشی و بازنگری رفتاری صورت گیرد و همه برای داشتن خانواده ای مستحكم تلاش كنند، همین طور باید هجمه هایی كه بوسیله فضای مجازی به خانواده وارد می شود و در گام اول كودكان را قربانی می كند مورد توجه و مقابله قرار داد.
عباسی با اشاره به رونمایی از سیم كارتی جدید كه امن است و كودكان و نوجوانان می توانند از آن استفاده كنند، درباب ازدواج زودهنگام در میان كودكان اظهار داشت: ایران یك جامعه اسلامی است و در اسلام بیان شده است كه برای ازدواج باید رشد در كنار بلوغ فرد در نظر گرفته شود و مرجع صدور حكم در این خصوص دادگستری است. بدون توجه به حكم دادگاه ازدواج كودكان در واقع قانون گریزی است كه باید در مقابل آن ایستاد. باید قانون در كشور اجرا شود، البته برخی امور با ضرب و زور صورت نمی گیرد بنا بر این باید خانواده ها در این خصوص مورد آموزش قرار گیرند و رهبران مذهبی و سمن ها باید به میدان بیایند، كودكی كه هنوز در دوران بازی به سر می برد چطور می تواند مسئولیت سنگین یك خانه را به دوش گیرد و این ازدواج در واقع نقض آشكار قانون است.
وی با اشاره به سزارین های نابهنگام و تاریخی تقویمی رند برای تولد نوزادان بیان كرد: در تاریخ 9/9/ 99 چه فاجعه ای دركشور رخ خواهد داد؟ كار مطالعاتی در این راستا شروع شده است، اما نكته مهم اینجاست كه تولد زودهنگام نوزاد در تاریخی خاص یا دیر از زمان اصلی تولد، ظلم آشكار و نقض حقوق كودك است. 10 روز پایانی عمر جنین در رحم مادر معادل 3 ماه پایانی زندگی جنین در رحم است و حق نداریم كه این شرایط را دستكاری نماییم، اما متاسفانه درگیر چنین رفتارهایی شده ایم كه مصداق فروپاشی اخلاقی است، البته جامعه پزشكی باید در مقابل چنین گسیختگی های اخلاقی بایستد.
عباسی با اشاره به اینكه لایحه پشتیبانی از حقوق كودك 10 سال در مجلس خاك خورد و لازم است كه پیش از آخر عمر مجلس دهم این لایحه در دستور كار قرار گیرد، بر ضرورت پرهیز از بهره كشی از كودكان اصرار كرد و اظهار داشت: در تهران 4600 كودك زباله گرد وجود دارد كه وضعیت آنها مصداق نقض فاحش حقوق كودك است. پیمانكاران و كارفرمایان آنان باید تحت تعقیب كیفری قرار گیرند و در اراك بعنوان یك شهر صنعتی نیز باید مانع بهره كشی از كودكان و تحمیل كار سنگین به آنها شد.
معاون امور بین الملل و حقوق بشر وزیر دادگستری با اشاره به جلوگیری از كودك آزاری اشاره كرد: باید نسبت به تنبیه بدنی و پیش گیری از خشونت با جدیت برخورد كرد چونكه اگر این روند كودك آزاری ادامه یابد به ناكجاآباد می رسیم. ناهنجاری های اجتماعی روز به روز بیشتر می شوند و بهزیستی در این راستا محور امور است، باید هماهنگی بین دستگاهی شكل گیرد و از ظرفیت سمن ها نیز در این زمینه بهره مند شویم.
وی با اشاره به اینكه استان مركزی در بعضی امور مربوط به حقوق كودك استانی پیشرو است و برنامه جامع مرجع ملی كنوانسیون حقوق كودك با برش استانی در این استان تدوین و ابلاغ گردیده است كه می تواند الگویی برای دیگر استان ها باشد، بیان كرد: استان مركزی پایلوت برنامه حقوق كودك است.
عباسی خواهان راه اندازی پایگاه و كلینیك مركزی حقوق كودك در استان مركزی شد و اضافه كرد: اراك مستعد تبدیل شدن به شهر دوستدار كودك است، برای شهر دوستدار كودك بخشنامه خوبی نوشته شده است و 8 شهر در دستور كار قرار دارند كه اراك نیز می تواند یكی از این شهرها باشد، البته شهرداری و شورای شهر نیز نقش اساسی در تامین زیرساخت ها در این راستا دارند.



1398/09/06
23:45:06
5.0 / 5
5061
تگهای خبر: آموزش , ازدواج , بلوغ , بهزیستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان