طلاق و اعتیاد دو صدمه مشترك همه استان ها

طلاق و اعتیاد دو صدمه مشترك همه استان ها به گزارش جوان بین كارشناس مسئول مهارت های زندگی سازمان بهزیستی استان تهران دو مبحث طلاق و اعتیاد را صدمه اجتماعی مشترك تمام استان های كشور عنوان نمود و اظهار داشت: با این وجود شاخصهای فرهنگی و اجتماعی ایجاد كننده این صدمه ها در استان تهران نسبت به استان های دیگر متفاوت می باشد.


حسین ناصری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به برنامه سازمان بهزیستی كشور برای پرداختن به صدمه های اجتماعی هر استان به شكل بومی سازی شده اضافه كرد: برنامه مهارت های زندگی از سال ۷۵ در سازمان بهزیستی شروع به كار كرده است، اما پس از گذشت ۲۰ سال لازم بود تا تغییراتی در این برنامه اعمال شود. در سال ۹۵ با یك وقفه در اجرا تصمیم گرفته شد تا برنامه مهارت های زندگی از رویكرد ارتقایی به رویكرد پیشگیرانه-ارتقایی تغییر كند.
ایشان در ادامه با اشاره به اینكه مدل ارتقایی صرفا مبتنی بر تقویت تواناییهای مخاطب است، اما مدل پیشگیرانه مبتنی بر در نظر گرفتن صدمه اجتماعی مشخص و عرضه اطلاعات و مهارت های لازم برای پیشگیری است، اظهار نمود: هم اكنون تمامی استان ها دو صدمه اجتماعی مشترك عبارت است از طلاق و اعتیاد كه البته مقرر است در رویكردهای پیشگیرانه و ارتقایی مهارت های زندگی به این دو صدمه بپردازیم و اطلاعات لازم برای گروه های مخاطب چهارگانه شامل كودكان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان را فراهم نماییم.
این كارشناس مهارت های زندگی افزود: در مدل فعلی، مهارت های زندگی بومی سازی شده است كه در تهران همزمان با سه استان دیگر موفق به تولیدات محتواهای خاص استان شدیم. در آینده نه چندان دور هم با تكمیل تولیدات محتوایی مختص هر استان خدمات پیشگیرانه ارتقایی را در چارچوب مهارت های زندگی در مراكز مشاوره تحت نظارت سازمان بهزیستی به عموم مردم عرضه خواهیم داد.
ناصری در ادامه خاطرنشان كرد: همانطور كه افراد زبان انگلیسی را در آموزشگاه ها و ورزش را در باشگاه ها یاد می گیرند، مهارت های زندگی را هم در ساختار مشخصی باید بیاموزند. البته آموزش مهارت های زندگی باید ساختاری عمومی داشته باشد و از پیش دبستان تا پیش دانشگاهی را شامل شود، اما با این وجود ما تصمیم گرفتیم كه این خدمت را در مركز تخصصی تحت عنوان مراكز مشاوره كه امكانات آموزش های گروهی را دارد، به عموم مردم عرضه نماییم.
وی با اشاره به اینكه در مدل قبلی مهارت های زندگی كاملا مجانی در چارچوب عقد قرار داد به عموم مردم عرضه می شد، اظهار نمود: اما درگام اول تلاش كردیم كیفیت مهارت های زندگی بگونه ای باشد كه مردم تمایل به خرید آن داشته باشند و پس از این مورد امكان عرضه مهارت های زندگی در ساختارهای دیگر را فراهم نماییم. در هر استان هم كمیته استانی هزینه های مذكور را تعیین می كند.
این كارشناس مسئول مهارت های زندگی افزود: وقتی از بسته بومی سازی استفاده می شود یعنی شرایط هر استان به علت میزان و نوع صدمه های اجتماعی، پراكندگی جمعیت، تعداد افراد تحصیل كرده و... متفاوت می باشد. پیش از این در كشور به شكل كلی در مورد صدمه های اجتماعی تصمیم گیری می شد، اما بنابر ضعف هایی كه این روش داشت به مدل بومی سازی روی آوردیم. شكل گیری طلاق در استان تهران با شكل گیری طلاق در استانی مانند ایلام یكسان نیست. برای مثال شاخص های فرهنگی استان ایلام با شاخصهای فرهنگی مناطق دیگر قابل قیاس نیست.
ناصری افزود: یكی از دلایلی كه لازم بود برنامه مهارت های زندگی مورد بازبینی قرار بگیرد این بود كه صدمه های اجتماعی در حال افزایش روزافزون است و این مورد سبب می شد روی مدل پیشگیرانه تمركز نماییم. هم اكنون هم برخی استان ها مانند استان های آذربایجان شرقی، كرمان، یزد و تهران محتوای مذكور را اجرا كرده اند. بقیه استان ها هم بین ۵۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت كرده اند اما به صورت كلی درصد پیشرفت هیچ استانی زیر ۵۰ درصد نیست.



1398/11/24
19:10:07
5.0 / 5
4970
تگهای خبر: آسیب اجتماعی , آموزش , بزرگسالان , بهزیستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان