بزرگداشت نظامی در مزارشریف
به گزارش جوان بین، بمناسبت فرارسیدن سال جدید، همایش گرامیداشت حکیم نظامی گنجوی در کتابخانه عمومی فردوسی شهر مزارشریف برگزار گردید.
به گزارش جوان بین به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، در این همایش که به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و نمایندگی بنیاد سعدی در مزارشریف برگزار شد، صالح محمد خلیق، رئیس انجمن نویسندگان بلخ، ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان و حاضران در مراسم، در رابطه با بازتاب اسطوره های آریایی در سروده های نظامی گنجوی به سخنرانی پرداخت.
خلیق در ادامه اظهار داشت: داستان های منظوم نظامی، افزون بر این که در اسطوره ها، داستان ها و باورهای کهن آریایی ریشه دارد، از اشاره ها و تلمیح ها بر اسطوره ها و باورهای اسطوره ای آریایی هم سرشار است.
وی همینطور از آثاری که در زمینه تحلیل محتوایی سروده های نظامی و شناخت کلی کاربرد اسطوره ها در سروده های وی در ایران و افغانستان نوشته شده است نام برد و این رویکرد نظامی را نشانه عشق او به میهن و گذشته های باستانی و تاریخی آن دانست.
رئیس انجمن نویسندگان بلخ به جلوه های متعدد بازتاب این اسطوره ها و نمادها در آثار نظامی گنجوی و همینطور آیین های کهن آریایی؛ چون برگزاری نوروز، باج برسم یا برسم گرفتن و شکرانه اشاره نمود.
در ادامه محمد فهیم کریمی، نظامی شناس و استاد دانشگاه درباره زندگی و آثار نظامی گنجوی و سبک شعری او سخن گفت و تصریح کرد که او اولین فردی است که ساقی نامه را سروده است و سپس شاعران بزرگی چون حافظ شیرازی در سرودن ساقی نامه از او پیروی کرده اند.
او اضافه کرد: نظامی از شاعران پیشین از فردوسی و از شاعران معاصر از خاقانی متأثر بود. مقلدان نظامی گنجوی بسیار زیادند و نزدیک به ۱۵۰ نفر از شاعران، از خمسه او تقلید کرده اند که به غیر از ابوالمعانی بیدل، کمتر شاعری را میتوان در زبان فارسی یاد کرد که این همه پیرو داشته باشد.
محمدفهیم کریمی خاطرنشان کرد: آثار نظامی امروز در سطح جهان بسیار شناخته شده اند و بعضی از دانشمندان غربی در رابطه با آثار نظامی کار کرده اند.
او اظهار نمود: خمسه نظامی به بیشتر از ۲۰ زبان جهان ترجمه شده است و راز ماندگاری نظامی و خمسه، در تلفیق مبحث ها و فرهنگ های مختلف، رعایت اعتدال اندیشه، بیان اندیشه های اخلاقی، زبان جذاب و جالب و ترکیب سازی واژه ها است.
در این همایش، محمدآصف خلیل شعری از نظامی گنجوی خواند و سپس شاعران دیگر همچون حسین اصیل قهرمان، عبدالحکیم جویا، حسین علی صابری، حبیب الله جعفری، موسی مهربان، محمدالله احساس، سیداحمدرشاد حیدری، حمزه عابر، سمیع الله سمیع، سیدشاه محمد اسماعیل زاده، غلام الدین ابراهیمی و محمدیوسف جمال، شعرهای تازه خویش را عرضه کردند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب