مادر در چه صورتی می تواند برای كودك شناسنامه بگیرد؟

مادر در چه صورتی می تواند برای كودك شناسنامه بگیرد؟ به گزارش جوان بین ایرنا نوشت: سخنگوی سازمان ثبت احوال كشور اظهار داشت: مهلت قانونی ثبت تولد نوزادان در سازمان ثبت احوال 15 روز از زمان تولد است و خانواده ها باید در این مهلت اقدام نمایند.


سیف الله ابوترابی اضافه كرد: حالا بیشتر از ۹۹ درصد از ولادت ها در كشور در مهلت قانونی (۱۵ روز) ثبت می شوند و هموطنان باید دقت داشته باشند كه ولادت را در مهلت قانونی ثبت كنند. اگر واقعه ولادت در مهلت قانونی ۱۵ روز ثبت نشود، برای ثبت خارج از این مهلت، افراد هزینه بیشتری را متحمل می شوند. وی اعلام نمود: در سال گذشته(۱۳۹۷) یك میلیون و ۳۶۶ هزار و ۵۰۹ نفر در ایران متولد شدند و ولادت آنها به ثبت رسید و از متولدان سال قبل ۷۰۴ هزار و ۵۴ نفر پسر و ۶۶۲ هزار و ۴۵۵ نفر هم دختر بودند.
ابوترابی افزود: در سال قبل در مقابل هر یكصد دختر، ۱۰۶ پسر به دنیا آمده و به عبارتی نسبت جنسیتی متولدان پارینه ۱۰۶.۳ درصد بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال اظهار داشت: در اجرای این ظرفیت ثبت وقایع حیاتی قانونی (ولادت، وفات، ازدواج و طلاق)، شبكه اعلام وقایع حیاتی در كشور از سال ۱۳۸۵ و با مشاركت بیشتر از ۳۵ هزار ثبت یار شكل گرفت كه شامل دهیاران، بهورزان، متصدیان آرامستان ها، اعضای شوراهای اسلامی، شورایاران، مسئولان پایگاه های بسیج و مدیران مدارس هستند كه این مجموعه در ذیل شورای هماهنگی ثبت احوال استان ها و شهرستان ها به ریاست استانداران و فرمانداران فعال است. ابوترابی اظهار داشت: برمبنای ماده ۱۲ قانون ثبت احوال كشور درباب ثبت ولادت، ولادت هر طفل در ایران شامل اینكه پدر و مادر طفل ایرانی یا خارجی باشند، باید به نماینده یا مأمور ثبت احوال اعلام گردد و ولادت اطفال ایرانی ها مقیم خارج از كشور هم به مأمور كنسولی ایران در محل اقامت و اگر نباشد به نزدیكترین مامور كنسولی و یا سازمان ثبت احوال كشور اعلام گردد. وی در مورد اینكه چه افرادی می توانند برای ثبت ولادت نوزاد و ستاندن شناسنامه اقدام نمایند، اشاره كرد: پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه، مادر در صورتیكه ازدواج او قانونی به ثبت رسیده باشد، وصی یا قیم یا امین با ارائه مدارك ذیربط، متصدی یا نماینده موسسه ای كه طفل به آنجا سپرده شده و صاحب واقعه(ولادت) كه سن او ۱۸ سال تمام به بالا باشد، می توانند برای ثبت ولادت و گرفت شناسنامه اقدام نمایند. سخنگوی سازمان ثبت احوال اظهار داشت: همین طور انتخاب نام نوزاد به عهده اعلام كننده است و برای نامگذاری یك نام ساده و یا مركب كه یك نام شمرده می شود قابل انتخاب است و انتخاب نام هایی كه سبب هتك حیثیت مقدسات اسلامی می شود و همین طور انتخاب عناوین و القاب و اسامی زننده مستهجن یا نامتناسب با جنس ممنوعست و انتخاب نام در مورد اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان است و بیان سیادت در مورد ساداتی كه سیادت آنها در شناسنامه پدر یا جد پدری مندرج باشد الزامی است. ۴۷۴۷


منبع:

1398/09/06
16:06:53
5.0 / 5
4915
تگهای خبر: ازدواج , بسیج , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
جوان بین Javanbin
javanbin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت جوان بین محفوظ است

جوان بین

اخبار جوانان و نوجوانان