بررسی چالش های صندوق های بازنشستگی
مرتضوی: عزم دولت ساماندهی صندوق های بازنشستگی است
جوان بین: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصرار کرد که دولت برای ساماندهی صندوق های بازنشستگی عزم جدی دارد.
به گزارش جوان بین به نقل از ایسنا، سیدصولت مرتضوی در جلسه علنی امروز ( سه شنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی درباب ارزیابی ابعاد چالشی صندوق های بازنشستگی و عملکرد دستگاههای اجرائی مربوط (با محوریت احکام قانونی، بودجه ای و جهت گیری بودجه ۱۴۰۲) اظهار داشت: امیدوار هستم مسلمانان جهان به ویژه کشورهای اروپایی پاسخ در خور توجهی به اهانت اتاق فکر رسانه ای کشور فرانسه در اهانت به مرجعیت بزرگ جهان تشیع بدهند.
وی در ادامه با تکیه بر این که «عزم دولت برای ساماندهی صندوق های بازنشستگی بسیار جدی است» اظهار داشت: گزارش کمیسیون اجتماعی با گزارش ما در یک سو بوده و این نشان دهنده فهم مشترک ما از مشکلات دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه کار ما ساماندهی صندوق ها با توجه به سیاست های کلی ابلاغی رهبری و همین طور استقرار نظام تامین اجتماعی جامع، یکپارچه و چند لایه است، اظهار داشت که کاهش فاصله طبقاتی و یکسان سازی قواعد و مقررات بیمه ای در دستور کار ما قرار دارد.
مرتضوی با اشاره به اینکه صندوق های ۱۸ گانه کشور به دو دسته تقسیم می شود، توضیح داد: این دو دسته شامل صندوق های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر صندوق های تخصصی و صنفی است؛ تقریباً ۹۴ درصد جامعه هدف از سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق روستایی و عشایر و ۶ درصد از سایر صندوقی ها تامین منابع می کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به گزارش کمیسیون اجتماعی، در مورد ناترازی ها اظهار داشت: یکی از ناترازی ها، نسبت پشتیبانی و تعداد بیمه پردازان به مستمری بگیران در صندوق های مختلف کشوری و لشکری و تامین اجتماعی است که سیر آن به ویژه در تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی نزولی است؛ در سال ۱۳۶۰ نسبت پشتیبانی، ۱۱.۴ به یک بوده و الان نسبت پشتیبانی صندوق تامین اجتماعی به ۳.۲ نفر کاهش پیدا کرده و وضعیت صندوق کشوری بسیار نامناسب تر است.
وی افزود: عامل دیگر در رسیدن به این ناترازی، بحث کاهش سن بازنشستگی و خوشبختانه افزایش امید به زندگی است؛ در سال ۱۳۳۰ سن بازنشستگی حدودا ۵۷ سال بوده و الان به ۵۱ سال رسیده همین طور سن امید به زندگی ۴۷ سال بوده و الان به ۷۶ سال افزوده شده است. همین طور نسبت پشتیبانی به لحاظ کاهش نرخ باروری به شدت رو به کاهش بوده و از ۶.۹۱ در سال ۱۳۳۸ به ۱.۶۲ رسیده است.
مرتضوی مشکل دیگر را شکاف منابع و مصارف صندوق های بازنشستگی عنوان و اظهار نمود: وضعیت بسیار نامناسبی در این نسبت وجود دارد؛ منابع ما در سال ۹۴، ۵۶ همت (هزار میلیارد تومان) و مصارف ۷۳ همت بوده و این یعنی ۱۳۱ درصد مصارف نسبت به منابع افزایش داشته است همین طور در سال ۱۴۰۰، تقریباً ۲۵۳ همت جمع منابع نقدی ما بوده و ۳۷۵ همت مصارف و ۱۴۸ درصد ضریب عملکرد است.
با ادامه این روند در سال ۱۴۰۵، کسری منابع صندوق تامین اجتماعی و صندوق کشوری ۷۵۹ همت خواهد بود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در افق ۱۴۰۵ در زمینه منابع و مصارف با مشکل بسیار جدی مواجه هستیم، اظهار داشت: اگر با همین دست فرمان پیش برویم در افق ۱۴۰۵، ۷۵۹ همت کسری منابع صندوق تامین اجتماعی و صندوق کشوری است؛ اما چرا به این وضعیت رسیده ایم؟ تعدادی از قوانین سبب شده منابع نسبت به مصارف پاسخگو نبوده و دخل و خرجمان با یکدیگر سازگاری نداشته باشد.
وی توضیح داد: تقریباً متناسب سازی حقوق بازنشستگان، ۷۸ همت بار مالی داشته و متناسب سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق کشوری و تامین اجتماعی بار مالی نزدیک به ۸۶ همت داشته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از صحبت هایش ضمن اشاره به عملکرد یک و نیم ساله دولت سیزدهم در زمینه تامین اجتماعی و سایر صندوق ها خاطرنشان کرد: انجام بزرگترین تسویه بدهی تاریخ سیستم بانکی کشور به مبلغ ۸۸ هزار میلیارد تومان، خروج از فهرست ابربدهکاران بانکی و پیشگیری از استقراض بی رویه بانکی همچون اقدامات است.
وی اضافه کرد: تادیه بخش قابل توجهی از مطالبات با تشریک مساعی دولت مردمی و مجلس انقلابی در سال ۱۴۰۰ صورت گرفت که حدود ۸۰ همت و در سال ۱۴۰۱ حدود ۹۰ همت از مطالبات معوق صندوق ها تامین شد. همین طور توسعه پوشش بیمه فراگیر بوسیله اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده و افزایش بیش از یک میلون و ۵۰۰ هزار بیمه شده و تولید و خرید بیش از ۵۰ درصد خدمات حوزه درمان کشور توسط تامین اجتماعی صورت گرفته و برای نخستین بار خدمات بیمه تکمیلی در صندوق بیمه روستاییان و عشایر انجام شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: توسعه خدمات درمانی و افزایش پوشش اقلام دارویی، پوشش بیمه ناباروری، پرداخت غرامت حاملگی بصورت ماهانه و افزایش مرخصی از ۶ ماه به ۹ ماه، افزایش راندمان تولید در زیرمجموعه های اقتصادی، اجرای پالایش بیمه ای برای بیش از ۵۰ هزار نفر و جایگزین کردن افراد مستحق، افزون بر ۲۰۰ پروژه بیمارستان، درمانی، اقتصادی و فرهنگی با اعتباری بیش از ۱۰ همت عمدتا در مناطق محروم و کم برخوردار در دست اجرا است. همین طور صرفه جویی در صندوق مصارف بیکاری و افزایش ۸۰ درصدی سقف تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگی و افزایش ۱۲۰ درصدی مبلغ ریالی سهم سازمان نیز همچون اهم اقدامات انجام شده در صندوق های بازنشستگی است.
مرتضوی در واکنش به اظهارات نمایندگان اظهار داشت: یکی از نمایندگان بیان داشت که اکثریت شرکتها زیان ده هستند؛ آن بخش از شرکت هایی که در جهت ایفای تعهدات دولت در گذشته به سازمان تامین اجتماعی بصورت الزامی واگذار شده اند، زیان ده هستند اما آن بخشی که ما سرمایه گذاری کردیم به شدت سودده هستند. برای نخستین بار ۹۰ هزار میلیاردی که دولت از سهام پالایشگاه نفت شازند به صندوق تامین اجتماعی واگذار کرده است، قیمت واقعی بوده است.
وی درباره ی قانونمند کردن صندوق های بازنشستگی بیان نمود: اساسنامه سایر صندوق ها را در دست بررسی داریم و امیدواریم نظام مند و قانونمند شوند. درباره ی سالم سازی مدیریت صندوق ها هم باید به سفارش های اکید رییس جمهور اشاره کنم و این که ما باید امانت را به اهل آن بسپاریم؛ کمیسیون انتصابات تشکیل شده و امیدواریم اقدامات لازم انجام شود؛ از نمایندگان تقاضا دارم، هر حکمی که تکلیف می شود منابعش در آن پیش بینی شود در غیر این صورت خروجی آن ناترازی است و مجبور به استقراض شده و پایه پولی و تورم افزایش پیدا خواهد نمود.
منبع: جوان بین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب